Visiting and information
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Accreditation of journalists in Parliament

Observator European

Integritatea este Libertate

Parliamentary development in the Republic of Moldova
Relații cu cetățeanul
Asistență externă
Latest news > Press releases
La Parlament a avut loc ședința comună a Comisiilor parlamentare juridice din Republica Moldova și România



Chișinău, 10 februarie 2022 – La Parlament a avut loc ședința comună a Comisiei juridice, numiri și imunități a Parlamentului Republicii Moldova și Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunități și validări a Senatului României. 

Din delegația Senatului Parlamentului României  fac parte Robert-Marius Cazanciuc – vicepreședinte al Senatului, Laura-Iuliana Scântei – președinta Comisiei, Elena-Simona Spătaru – vicepreședinta Comisiei, Laura-Mihaela Fulgeanu-Moagher – secretara Comisiei, precum și membrii acesteia Claudia-Mihaela Banu, Ionel-Dănuț Cristescu, Cătălin-Daniel Fenechiu, Sorin-Cristian Mateescu, Cristian-Augustin Niculescu-Ţâgârlaş, Cosmin-Marian Poteraş, Cristinel Rujan, Marius-Gheorghe Toanchină, alți oficiali.

Subiectele discutate între oficiali vizează reformarea sistemului de justiție din Republica Moldova, lupta cu corupția, instruirea specialiștilor din domeniul dreptului, în mod special profesionalizarea magistraților și a personalului auxiliar. În acest context, a fost subliniată importanța transferului de experiență din partea României țării noastre.

Olesea Stamate a salutat vizita oficialilor români în Republica Moldova, exprimând interes pentru dinamizarea contactelor interparlamentare la toate nivelurile, inclusiv pe platforma comisiilor de profil. 

”Exprimăm recunoștință statului român pentru sprijinul constant de-a lungul anilor și mizăm în continuare pe o colaborare dinamică. România este un partener de încredere, care oferă sprijin în procesul de reformare a justiției și altor domenii importante pentru Republica Moldova”, a declarat președinta Comisiei juridice, numiri și imunități.

La final, Laura-Iuliana Scântei – președinta Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunități și validări a Senatului României, a dat asigurări că România va continua să sprijine autoritățile de la Chișinău în eforturile de dezvoltare a Republicii Moldova.

Oficialii au pledat pentru intensificarea cooperării moldo-române, astfel, urmează a fi stabilită o nouă ședință comună a comisiilor de profil, unde vor fi abordate acțiuni concrete menite să aducă rezultate pozitive în beneficiul ambelor țări.

#

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

 


Back to all
Declarations
Discursul Președintelui Parlamentului, Igor Grosu, la finalul sesiunii de primăvară 2024 a Parlamentului
Discursul Președintelui Parlamentului, Igor Grosu, la finalul sesiunii de primăvară 2024 a Parlamentului
Last legislative acts adopted
 
   The Moldovan Parliament’s website design was supported by the “Democracy Support Programme in Moldova" – an initiative financed by the European Union and implemented by the Council of Europe