Vizite și informare
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Acreditarea jurnaliștilor la Parlament

Observator European

Integritatea este Libertate

 
Relații cu cetățeanul
TRANSPARENȚA DECIZIONALĂ > Reuniuni de lucru
Reuniuni de lucru

Grupul de lucru privind modificarea legislației referitoare la transparența în procesul decizional

25.01.2017

Participanţi:

În atenția reprezentanților societății civile - extinderea termenului de prezentare a contribuțiilor/propunerilor

Program

La finele anului trecut, Parlamentul Republicii Moldova a dat startul consultărilor publice cu reprezentanții societății civile în vederea modificării actelor legislative referitoare la transparența în procesul decizional. Astfel, Secretariatul Parlamentului RM a recepționat propuneri pe domeniul expus de la 5 organizații neguvernamentale. 

Prin urmare, întru sporirea transparenței decizionale și a deschiderii parlamentare, precum și implicării mai active a cetățenilor în procesul decizional, Parlamentul Republicii Moldova a decis extinderea termenului de recepționare a propunerilor,  în vederea elaborării unui set de proiecte de legi pentru a îmbunătăți transparența decizională.

Propunerile recepționate vor fi analizate și discutate în cadrul ședinței comune dintre grupul de lucru pentru modificarea legislației referitoare la transparența în procesul decizional, format prin Dispoziția Președintelui Parlamentului din 30 septembrie 2016, și toți cei interesați de acest proces. Despre data și locația desfășurării ședinței vom reveni ulterior.

În acest context, rugăm respectuos transmiterea propunerilor până la data de 01 februarie a.c. la adresa electronică: dia@parlament.md.

Pentru informații suplimentare, Vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon 022 268 196.

Mai jos găsiți propunerile celor cinci organizații neguvernamentale și comentariile Ministerului Justiției, totalizate într-un tabel de divergențe.

Propunerile societății civile și comentariile Ministerului Justiției

Recomandări cu privire la îmbunătățirea mecanismelor existente în privința transparenței procesului decisional din partea ICS 

Direcția informațional - analitică

Declaraţii
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Agenda
Ultimele acte legislative adoptate
 
   Pagină web realizată cu asistenţa Uniunii Europene şi Consiliului Europei prin "Programul pentru susţinerea democraţiei"