Vizite și informare
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Acreditarea jurnaliștilor la Parlament

Observator European

Integritatea este Libertate

Relații cu cetățeanul
Actualitate > Comunicate de presă
Comunicate de Presă
Președintele Parlamentului a avut o întrevedere cu Prim-ministrul Ungariei
12.03.2020 întrevedere cu Prim-ministrul Ungariei
Chișinău, 12 martie 2020 - Salutăm semnarea Declarației Comune pentru Parteneriat Strategic între Republica Moldova și Ungaria și vom susține plenar proiectele investiționale ungare, a declarat Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi la întrevederea cu Prim-ministrul Ungariei, Viktor Orbán, care se află într-o vizită oficială la Chișinău.
 
Președintele Parlamentului a mulțumit Prim-ministrului ungar pentru suportul acordat de Ungaria țării noastre. Zinaida Greceanîi a subliniat importanța desfășurării Forumului  bilateral moldo-ungar al oamenilor de afaceri, la care au participat 23 de companii maghiare și reprezentanți ai Camerei de Comerț și Industrie din Ungaria.  ”Ungaria este un bun prieten, unul care nu ne indică ce să facem, dar dă sfaturi și întinde o mână de ajutor atunci când avem nevoie”, a spus Zinaida Greceanîi.
 
Oficialii au menționat că Moldova și Ungaria au aceiași abordare și optează pentru stabilitate și echilibru în relațiile externe. Potrivit lor, de-a lungul anilor prietenia dintre cele două țări a rămas neschimbată, în timp ce oportunitățile au devenit mai numeroase și trebuie valorificate în interesul celor două țări.
 
Tot astăzi Prim-ministrul Ungariei a avut întrevederi cu Președintele Republicii Moldova și Prim-ministrul. În cadrul vizitei s-a discutat despre posibilitatea deschiderii unei liniei de creditare de 100 mln. de dolari pentru a stimula schimburile comerciale între Republica Moldova și Ungaria, și crearea întreprinderilor mixte. De asemenea, a fost susținută necesitatea lansării zborului direct Budapesta – Chișinău, precum și agreată deschiderea pentru expertiză pe anumite domenii strategice, inclusiv agricol.

 
 

Direcția generală comunicare și relații publice, Parlamentul Republicii Moldova

 


Înapoi spre toate
Declaraţii
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Agenda
28 martie 2020
Pentru data selectată, la moment nu este nici o înregistrare
Ultimele acte legislative adoptate
 
   Pagină web realizată cu asistenţa Uniunii Europene şi Consiliului Europei prin "Programul pentru susţinerea democraţiei"