Vizite și informare
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Acreditarea jurnaliștilor la Parlament

Observator European

Integritatea este Libertate

Relații cu cetățeanul
Actualitate > Comunicate de presă
Comunicate de Presă
În contextul exercitării funcției de control parlamentar Comisia drepturile omului și relații interetnice efectuează vizite inopinate la instituțiile penitenciare

12.02.2020 Vizita inopinată a membrilor Comisiei drepturile omului și relații interetnice la Instituția Penitenciară nr.16 din com. Pruncul, mun. Chișinău

Chișinău, 12 februarie 2020 - Comisia drepturile omului și relații interetnice efectuează vizite inopinate la instituțiile penitenciare din Republica Moldova în contextul realizării obiectivului de exercitare a funcției de control parlamentar.

Astfel, conducându-se de obiectivul realizării funcției de control parlamentar inclus în Planul de acțiuni pentru anul 2020, membrii Comisiei drepturile omului și relații interetnice au efectuat, astăzi, o vizită inopinată la Instituția Penitenciară nr. 16 din comuna Pruncul, municipiul Chișinău.

Penitenciarul nr. 16 Pruncul are statut de spital-penitenciar, unde sunt trataţi deţinuţii care suferă de diverse maladii.

Vizitele inopinate vor continua conform Planului de acțiuni al Comisiei drepturile omului și relații interetnice, aprobat pentru anul 2020, precum și a graficului privind efectuarea vizitelor inopinate în instituțiile penitenciare din țară.

Urmare efectuării acestor acțiuni de control parlamentar Comisia va formula recomandări către Ministerul Justiției și Administrația Națională a Penitenciarelor, cu solicitarea de a întreprinde acțiunile legale de rigoare ce se impun pentru înlăturarea carențelor depistate.

Comisia drepturile omului și relații interetnice


Înapoi spre toate
Declaraţii
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Agenda
25 iunie 2021
Pentru data selectată, la moment nu este nici o înregistrare
Ultimele acte legislative adoptate
 
   Pagină web realizată cu asistenţa Uniunii Europene şi Consiliului Europei prin "Programul pentru susţinerea democraţiei"