Vizite și informare
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Acreditarea jurnaliștilor la Parlament

Observator European

Integritatea este Libertate

Relații cu cetățeanul
Actualitate > Comunicate de presă
Comunicate de Presă
Comisia drepturile omului și relații interetnice a audiat raportul de activitate pe anul curent a Consiliului pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității

04.12.2019 Ședința Comisiei Drepturile Omului și relații interetnice

Chișinău, 4 decembrie 2019 -  Comisia drepturile omului și relații interetnice s-a întrunit, astăzi, în ședință ordinară la care a avizat pozitiv un șir de proiecte cu impact social major.

Totodată, Comisia a audiat informația prezentată de către membrii Consiliului pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității cu privire la activitatea autorității de la începutul anului până în prezent.

Comisia a fost informată asupra numărului de plângeri depuse, dosare soluționate, decizii emise, precum și a problemelor de discriminare constate pe parcursul anului.

A fost pusă în discuție și monitorizarea implementării recomandărilor făcute de către Consiliu pentru anul 2018.

Consiliul a precizat că, pe parcursul anului 2019, din totalul a 109 recomandări formale în cele 84 decizii de constatare emise în anul 2018, 35 au fost implementate, iar la 22 de decizii monitorizarea a fost suspendată până la pronunțarea soluției irevocabile a instanței de judecată care verifică legalitatea deciziilor.

Concomitent, 11 decizii rămân a fi neimplementate, iar 42 sunt în proces de monitorizare.

Comisia drepturile omului și relații interetnice

 

Înapoi spre toate
Declaraţii
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Agenda
4 august 2020
Pentru data selectată, la moment nu este nici o înregistrare
Ultimele acte legislative adoptate
 
   Pagină web realizată cu asistenţa Uniunii Europene şi Consiliului Europei prin "Programul pentru susţinerea democraţiei"