Vizite și informare
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Acreditarea jurnaliștilor la Parlament

Observator European

Integritatea este Libertate

Relații cu cetățeanul
Actualitate > Comunicate de presă
Comunicate de Presă
Rapoartele privind executarea bugetelor asigurărilor sociale de stat și a fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pe anul 2018, examinate de Comisia de control al finanțelor publice

04.12.2019 Şedinţa Comisiei de control al finanțelor publice

Chișinău, 4 decembrie 2019 – Rapoartele privind executarea bugetelor asigurărilor sociale de stat și a fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pe anul 2018 au fost examinate la ședința Comisiei de control al finanțelor publice. Deputații au aprobat corapoartele celor două proiecte, care vor fi propuse plenului pentru dezbateri. 

Cele două documente conțin date privind executarea bugetelor asigurărilor sociale de stat și a fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pe anul 2018, inclusiv venituri, cheltuieli și excedent. 

Parametrii realizați ai Raportului privind executarea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2018 constituie: venituri în sumă de 19790305,4 mii lei și cheltuieli în sumă de 19426502,8 mii lei, cu un excedent de 363802,6 mii lei. Conform datelor Raportului, compartimentul venituri a fost realizat la nivel de 100,8% față de prevederile anuale, iar cel de cheltuieli – la nivel de 99%. 

În același timp, executarea fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală în anul 2018 a constituit la venituri 6877,4 milioane lei și la cheltuieli – 6714,1 milioane lei, cu un excedent de 403 milioane, sumă utilizată pe parcursul anului pentru acoperirea deficitului bugetar și a decalajului temporar de casă. 

Acumularea veniturilor a depășit cu 126,3 milioane lei suma planificată inițial. Totodată, a fost înregistrată o neexecutare a cheltuielilor planificate cu 19,2 milioane lei.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

 

Înapoi spre toate
Declaraţii
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Agenda
4 august 2020
Pentru data selectată, la moment nu este nici o înregistrare
Ultimele acte legislative adoptate
 
   Pagină web realizată cu asistenţa Uniunii Europene şi Consiliului Europei prin "Programul pentru susţinerea democraţiei"