Vizite și informare
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Acreditarea jurnaliștilor la Parlament

Observator European

Integritatea este Libertate

Relații cu cetățeanul
Actualitate > Comunicate de presă
Comunicate de Presă
Alocațiile participanților la acțiunile de luptă pentru apărarea integrității și independenței țării și la războiul din Afganistan vor crește

04.12.2019 Ședința Comisiei protecție socială, sănătate și familie

Chișinău, 04 decembrie 2019 – Pentru prima oară de când au fost stabilite, urmează a fi majorate alocațiile lunare de stat participanților la acțiunile de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova, precum și persoanelor participante la acțiunile de luptă din Afganistan și pe teritoriile altor state.

Comisia protecție socială, sănătate și familie a aprobat, astăzi, raportul la proiectul de lege pentru modificarea Legii cu privire la protecția socială suplimentară a unor categorii de populație, pentru două lecturi.

Proiectul de lege prevede creșterea alocațiilor pentru categoriile respective de la 100 până la 300 de lei.

”Este o acțiune necesară, care va spori și va consolida încrederea veteranilor în acțiunile statului”, motivează autorii proiectului de lege.

Proiectul urmează a fi votat de către Parlament.

În cazul adoptării legii respective, odată cu intrarea în vigoare a acesteia, peste 35500 de participanți la acțiunile de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova, precum și persoane participante la acțiunile de luptă din Afganistan și pe teritoriile altor țări, se vor bucura de protecția socială suplimentară din partea statului. Alocațiile pentru aceste categorii de persoane nu au fost indexate sau majorate din 2012. 

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova


Înapoi spre toate
Declaraţii
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Agenda
4 august 2020
Pentru data selectată, la moment nu este nici o înregistrare
Ultimele acte legislative adoptate
 
   Pagină web realizată cu asistenţa Uniunii Europene şi Consiliului Europei prin "Programul pentru susţinerea democraţiei"