Visiting and information
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Accreditation of journalists in Parliament

Observator European

Integritatea este Libertate

Parliamentary development in the Republic of Moldova
Relații cu cetățeanul
Latest news > Press releases
Press releases
Salariile persoanelor cu funcții de demnitate publică din cadrul autorităților publice locale vor crește

Chișinău, 04 decembrie 2019 – Un proiect de lege care prevede majorarea salariilor persoanelor cu funcții de demnitate publică din cadrul autorităților publice locale a fost examinat, astăzi, de Comisia protecție socială, sănătate și familie. Membrii comisiei au susținut raportul la proiectul de lege pentru prima lectură, acesta urmând să fie dezbătut în plenul Legislativului.

Prin operarea modificărilor la Legea nr.270/2018 privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar, se propune majorarea salariilor primarilor de municipiu, oraș, sat, comună, viceprimarilor, pretorilor și vicepretorilor, persoanelor cu funcții de demnitate publică din UTA Găgăuzia, președinților și vicepreședinților de raion.

Proiectul mai presupune acordarea acestei categorii de salariați a dreptului de a beneficia de un premiu anual în cuantum de până la trei salarii lunare, din contul veniturilor obținute suplimentar celor aprobate pentru anul financiar din taxe și impozite locale.

În opinia autorilor inițiativei, măsura respectivă este un stimulent necesar pentru activizarea și implicarea demnitarilor respectivi în accelerarea dezvoltării economice a entităților conduse.

Modificările propuse se bazează pe principiile autonomiei locale și au ca scop diferențierea nivelului de salarizare a aleșilor locali în funcție de rezultatele activității financiar-economice în localitățile conduse, de complexitatea activității manageriale, administrative și de gestionare a treburilor publice locale în vederea dezvoltării social-economică a acestora, dar și promovarea intereselor generale ale locuitorilor din unitatea administrativ-teritorială respectivă.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova 


Back to all
Declarations
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Agenda
Tuesday, August 04, 2020
At the moment there are no records for the selected date
Last legislative acts adopted
 
   The Moldovan Parliament’s website design was supported by the “Democracy Support Programme in Moldova" – an initiative financed by the European Union and implemented by the Council of Europe