Vizite și informare
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Acreditarea jurnaliștilor la Parlament

Observator European

Integritatea este Libertate

Relații cu cetățeanul
Actualitate > Comunicate de presă
Comunicate de Presă
Două puncte suplimentare de inspecție la frontieră vor fi construite cu susținerea financiară a Băncii Mondiale

04.12.2019 Şedinţa Comisiei politică externă și integrare europeană

Chișinău, 4 decembrie 2019 – Două puncte suplimentare de inspecție la frontiera Republicii Moldova vor fi construite cu susținerea financiară a Băncii Mondiale. Comisia politică externă și integrare europeană a aprobat, în ședința de astăzi, avizul consultativ cu privire la inițierea negocierilor și aprobarea semnării Amendamentului, prin schimb de scrisori, la Acordul de finanțare (a doua finanțare adițională) dintre Republica Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare în vederea realizării Proiectului ”Agricultura Competitivă”.

Cele două puncte suplimentare de inspecție urmează a fi construite la frontiera de nord-vest (Sculeni) și la cea de nord-est (Otaci-Unguri). Posturile suplimentare vor facilita trecerea mărfurilor supuse controlului sanitar-veterinar și fitosanitar, ceea ce va diminua cheltuielile agenților economici aferente transportării produselor agroalimentare din regiunea de nord a țării. Deschiderea celor două puncte de inspecție va avea efecte benefice asupra populației, facilitând importul și exportul produselor de calitate.

Proiectul respectiv urmează a fi implementat până pe 30 iunie 2021.

În prezent, sunt funcționale patru puncte de inspecție la frontiera Republicii Moldova. 

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

 

Înapoi spre toate
Declaraţii
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Agenda
4 august 2020
Pentru data selectată, la moment nu este nici o înregistrare
Ultimele acte legislative adoptate
 
   Pagină web realizată cu asistenţa Uniunii Europene şi Consiliului Europei prin "Programul pentru susţinerea democraţiei"