Visiting and information
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Accreditation of journalists in Parliament

Observator European

Integritatea este Libertate

Parliamentary development in the Republic of Moldova
Relații cu cetățeanul
Latest news > Press releases
Press releases
Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu ambasadorul Lituaniei

09.10.2019 Întrevederea Președintelui Parlamentului, cu Kęstutis Kudzmanas, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Lituania în Republica Moldova

Chișinău, 09 octombrie 2019 - Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, a avut, astăzi, o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Lituania în Republica Moldova, Kęstutis Kudzmanas.

Discuțiile au vizat stadiul actual și perspectivele cooperării moldo-lituaniene, inclusiv oportunitățile de intensificare în continuare a colaborării interparlamentare, comercial-economice și a contactelor interumane.Zinaida Greceanîi și-a exprimat recunoștința pentru susținerea multidimensională oferită Republicii Moldova de către Republica Lituania. A fost remarcată activitatea productivă a misiunii diplomatice lituaniene prin care își aduce aportul important la consolidarea bunelor relații dintre țările și popoarele noastre.

Interlocutorii au discutat, de asemenea, detalii privind desfășurarea, în luna decembrie, a reuniunii speakerilor din țările NB8, care, în anul curent, au ales să organizeze acest eveniment în Republica Moldova.

Zinaida Greceanîi a subliniat că este o mare onoare și responsabilitate pentru țara noastră să găzduiască o întrunire atât de importantă.

Totodată, Președintele Parlamentului și-a exprimat convingerea că reuniunea speakerilor NB8 va deveni o platformă reușită de promovare a Republicii Moldova pe plan extern, de demonstrare a potențialului economic și de atragere a investițiilor.

”Nord-Baltic 8” (NB8) este un format regional de cooperare, care întrunește opt state: Lituania, Letonia, Estonia, Danemarca, Islanda, Finlanda, Norvegia și Suedia. În arealul competențelor forului intră problemele regionale și internaționale de actualitate. În acest an, Republica Moldova pentru prima oară a fost aleasă ca țară gazdă a forumului Președinților de Parlament NB8.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova


Back to all
Declarations
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Agenda
Last legislative acts adopted
 
   The Moldovan Parliament’s website design was supported by the “Democracy Support Programme in Moldova" – an initiative financed by the European Union and implemented by the Council of Europe