Визиты и информация
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
 
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Аккредитация журналистов в парламенте 

Европейский обозреватель

Integritatea este Libertate

Парламентаризм в Республике Молдова
Государственные власти и учреждения
Обращения граждан
Актуально > Пресс-релизы
Сообщения для прессы
Președintele Comisiei mediu și dezvoltare regională, Violeta Ivanov, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Lituaniei, Kęstutis Kudzmanas

08.10.2019 Întrevederea Președintelui Comisiei mediu și dezvoltare regională, Violeta Ivanov, cu Kęstutis Kuzdmanas, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Lituania în Republica Moldova

Chișinău, 8 octombrie 2019 – Președintele Comisiei mediu și dezvoltare regională, Violeta Ivanov, a avut astăzi o întrevedere cu Kęstutis Kudzmanas, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Lituania în Republica Moldova.

Președinta Comisiei l-a salutat pe Kęstutis Kudzmanas și i-a exprimat mulțumiri pentru sprijinul și deschiderea acordată de către Republica Lituania țării noastre în domeniul mediului și dezvoltării regionale. De asemenea, Violeta Ivanov a ținut să mulțumească părții lituaniene pentru proiectele concrete implementate în Republica Moldova.

Ambasadorul Lituaniei în Moldova a reiterat disponibilitatea autorităților țării sale de a continua proiecte comune care țin de mediu, subliniind că acesta reprezintă un domeniu căruia trebuie să-i fie acordată o importanță majoră. În context diplomatul a remarcat importanța schimburilor reciproce de vizite, inclusiv la nivel parlamentar, pentru intensificarea dialogului bilateral.

Președinta Comisiei a accentuat interesul Republicii Moldova pentru preluarea experienței Lituaniei privind modalitățile europene de gestionare a deșeurilor, implementarea Directivelor UE, precum și estimarea costurilor implementării Directivelor UE. Totodată, Violeta Ivanov si-a exprimat deschiderea pentru colaborare cu Institutul pentru Protecția Mediului din Lituania, în vederea transferului de expertiză și schimbului de experiență în domeniul protecției mediului și a politicilor efective de gestionare a deșeurilor.

Oficialii au fost unanimi în opinia privind importanța intensificării cooperării la nivel parlamentar prin prisma consolidării relațiilor bilaterale la nivelul comisiilor similare din Parlamentele ambelor țări.

Comisia mediu și dezvoltare regională


Back to all RU
Заявления
Речь Председателя Парламента Республики Молдова Зинаиды ГРЕЧАНЫЙ на завершении весенне-летней сессии 2019
Речь Председателя Парламента Республики Молдова Зинаиды ГРЕЧАНЫЙ на завершении весенне-летней сессии 2019
Календарь
<Октябрь 2019 г.>
ПнВтСрЧтПтСбВс
30123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031123
45678910
18 октября 2019 г.
На выбранную дату нет ни одной записи
Принятые законодательные акты
 
   Разработка веб-страницы Парламента Республики Молдова была проведена благодаря «Программе поддержки демократии», финансируемой Европейским Союзом и осуществляемой Советом Европы