Vizite și informare
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Acreditarea jurnaliștilor la Parlament

Observator European

Integritatea este Libertate

Relații cu cetățeanul
Actualitate > Comunicate de presă
Comunicate de Presă
Parlamentul a găzduit o întâlnire cu beneficiarii Centrului ”Speranța”
08.10.2019 Beneficiarii Centrului „Speranța” în vizită la Parlament
 
Chișinău, 08 octombrie 2019 – Primul material despre activitatea Parlamentului în versiunea ușor de citit, ușor de înțeles a fost înmânată, astăzi, copiilor și tinerilor de la Centrul ”Speranța” de către Secretarul general al Parlamentului Adrian Albu.
 
Însoțiți de educatori și părinți, precum și președinta Comisiei drepturile omului și relații interetnice și președinta Comisiei protecție socială, sănătate și familie, tinerii au făcut un tur ghidat al Parlamentului.

 
 
Elena Bacalu, președinta Comisiei protecție socială, sănătate și familie, și Doina Gherman, președinta Comisiei drepturile omului și relații interetnice, au discutat cu vizitatorii despre doleanțele lor față de administrațiile instituțiilor de învățământ,  angajatori, autorități publice, reiterând angajamentul deputaților pentru eforturile de asigurare a unor șanse egale pentru toți cetățenii.
       
Ghidul Parlamentului, în format ”easy to read” a fost tipărit cu suportul Oficiului Organizației Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului în contextul eforturilor de transparentizare a activității și promovare  a accesibilității Legislativului. Ghidul a fost testat cu suportul Centrului ”Speranța” și al centrelor  sociale din Orhei, Hâncești, Cahul și Edineț.
 
La 10 octombrie este marcată Ziua mondială a sănătății mintale care are drept scop sensibilizarea opiniei publice asupra problemelor acestor persoane.
 
Vizitele în Parlament pot fi programate on-line accesând https://vizite.parlament.md/. Pagina web este prietenoasă persoanelor cu deficiențe de vedere.  În vederea asigurării confortului și securității vizitatorilor, Parlamentul Republicii Moldova a ajustat spațiile publice la nevoile persoanelor cu dizabilități locomotorii. Din perspectiva persoanelor cu deficiențe de vedere, clădirea a fost expertizată și urmează să fie făcute anumite ajustări tehnice.
 
 
Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

 


Înapoi spre toate
Declaraţii
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Agenda
Ultimele acte legislative adoptate
 
   Pagină web realizată cu asistenţa Uniunii Europene şi Consiliului Europei prin "Programul pentru susţinerea democraţiei"