Visiting and information
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Accreditation of journalists in Parliament

Observator European

Integritatea este Libertate

Parliamentary development in the Republic of Moldova
Relații cu cetățeanul
Latest news > Press releases
Press releases
Partidul Popular European apreciază rolul important al Legislativului Republicii Moldova în promovarea reformelor

 

06.09.2019 Întrevederea Președintelui Parlamentului, Zinaida Greceanîi, cu Joseph Daul, președintele Partidului Popular European

Chișinău, 06 septembrie 2019 – Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a avut, astăzi, o întrevedere cu Joseph Daul, Președintele Partidului Popular European (PPE) - formațiune politică cu cel mai reprezentativ grup în Parlamentul European. 

Zinaida Greceanîi a menționat că Legislativul Republicii Moldova apreciază înalt calitatea dialogului cu UE și a exprimat interesul și disponibilitatea autorităților pentru realizarea reformelor inițiate împreună cu partenerii europeni, ținând cont de necesitatea  și utilitatea acestora pentru cetățenii țării noastre.    

”Suntem conștienți de necesitatea implementării acordurilor la care Republica Moldova este parte, inclusiv cu Uniunea Europeană - respectarea acestor angajamente face parte din agenda noastră comună cu partenerii din cadrul majorității parlamentare”, a menționat speakerul.   

În context Zinaida Greceanîi a spus că, în calitate  de Președinte al Parlamentului, va depune eforturile necesare pentru menținerea caracterului lucrativ și funcțional în activitatea Parlamentului din actuala legislatură. 

Președintele Parlamentului a ținut să menționeze că rezultatele reformelor care vor schimba în bine viața cetățenilor Republicii Moldova nu se vor lăsa așteptate dacă  partenerii din majoritatea parlamentară – Partidul Socialiștilor din Republica Moldova și Blocul ACUM – vor manifesta și în continuare înțelegere reciprocă.    

La rândul său, Joseph Daul și-a exprimat opinia că Parlamentul Moldovei, autoritățile în general traversează o perioadă de importanță majoră pentru  Republica Moldova. 

”Aveți oportunitatea istorică pentru a înainta țara Dumneavoastră pe calea  unei democrații funcționale, justiției echitabile, statului de drept, iar în acest sens puteți conta pe întreaga noastră susținere”, a afirmat Președintele PPE.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

 

 

 

 

 


Back to all
Declarations
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Agenda
Last legislative acts adopted
 
   The Moldovan Parliament’s website design was supported by the “Democracy Support Programme in Moldova" – an initiative financed by the European Union and implemented by the Council of Europe