Visiting and information
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Accreditation of journalists in Parliament

Observator European

Integritatea este Libertate

Parliamentary development in the Republic of Moldova
Relații cu cetățeanul
Latest news > Press releases
Press releases
Zinaida Greceanîi și Miroslav Jenča au discutat domeniile de asistență a ONU pentru Moldova

06.09.2019 Întrevederea Președintelui Parlamentului, Zinaida Greceanîi, cu Miroslav Jenca, Secretar General Adjunct ONU pentru Europa, Asia Centrală și America pentru Afaceri Politice și de Consolidare a Păcii (DPPA) și Operațiuni de Pace (DPO)

Chișinău, 06 septembrie 2019 – Speakerul Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu Secretarul General Adjunct al ONU pentru afaceri politice, consolidarea păcii și operațiuni de menținere a păcii, Miroslav Jenča, aflat în fruntea unei delegații în vizită oficială la noi în țară. 

Interlocutorii au discutat cooperarea Republicii Moldova cu ONU în domenii prioritare, precum dezvoltarea durabilă, drepturile omului, sporirea eficienței actului de guvernare, combaterea corupției, etc.  

Zinaida Greceanîi a mulțumit ONU care, alături de alte organizații internaționale și parteneri externi, au susținut  majoritatea parlamentară din Moldova. În opinia speakerului, acest consens internațional justifică politica externă echilibrată, promovată de autoritățile moldovenești.   

Miroslav Jenča a reiterat sprijinul ONU pentru majoritatea parlamentară, subliniind că această realizare atinsă de politicieni este importantă pentru promovarea reușită a reformelor în toate domeniile, în special în cel al drepturilor omului, egalității femeilor, combaterii schimbărilor climatice ș.a.  

”Consensul forțelor politice din Moldova arată că aici există dorință de a lucra pentru a implementa cu succes reformele și a schimba viața oamenilor în bine”, a accentuat înaltul oficial ONU.    

Părțile s-au pronunțat pentru identificarea de noi domenii prioritare de asistență și coordonarea acestora, împreună cu alți donatori străini. 

”Cu fiecare familie ajutată, Republica Moldova devine mai prosperă, și este o onoare mare pentru noi să ne bucurăm de sprijinul ONU în acest deziderat”, a concluzionat Zinaida Greceanîi.   

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

 


Back to all
Declarations
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Agenda
Last legislative acts adopted
 
   The Moldovan Parliament’s website design was supported by the “Democracy Support Programme in Moldova" – an initiative financed by the European Union and implemented by the Council of Europe