Visiting and information
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Accreditation of journalists in Parliament

Observator European

Integritatea este Libertate

Parliamentary development in the Republic of Moldova
Relații cu cetățeanul
Latest news > Press releases
Press releases
Președintele Comisiei Politică Externă și Integrare Europeană a avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Georgiei în Republica Moldova
31.07.2019 Întrevederea Ambasadorului Iurie Reniță, președintele Comisiei politică externă și integrare europeană, cu Merab Antadze, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Georgiei,și Merab Vashakidze, șef adjunct al Ambasadei.
Chișinău, 31 iulie 2019 – Președintele Comisiei Politică Externă și Integrare Europeană, Ambasadorul Iurie Reniță, a avut o întrevedere cu E.S. domnul Merab ANTADZE, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Georgiei în Republica Moldova.
 
Discuțiile au vizat, preponderent, consolidarea relațiilor interparlamentare moldo-georgiene. Dl Reniță a salutat excelenta cooperare dintre Republica Moldova și Georgia în domeniul integrării europene și a reiterat necesitatea aprofundării dialogului politic constructiv la cel mai înalt nivel, care a atestat o intensificare considerabilă în ultimii ani, menționând, totodată, că Republica Moldova și Georgia au priorități comune în relația cu UE și este important de a împărtăși experiența comună și bunele practici. Ambasadorul Antadze a menționat că Georgia va fi în continuare un partener sigur și credibil pentru Republica Moldova și apreciază susținerea reciprocă în reglementarea conflictelor teritoriale de pe teritoriile celor două state.
 
În cadrul întrevederii a fost abordată, de asemenea, necesitatea aprofundării cooperării reciproc avantajoase cu Georgia în cele mai diverse domenii, în mod special în cea comercial-economică, a turismului, cultural-umanitară, consolidarea cadrului juridic bilateral, precum și cooperarea în cadrul organizațiilor internaționale și a inițiativelor regionale.
 
Ambasadorul Iurie Reniță a exprimat gratitudine pentru solidaritatea și susținerea manifestată de Georgia în cadrul organizațiilor internaționale cum ar fi ONU, AP EURONEST, AP OSCE, APCE, UIP, APCEMN, AP GUAM, în ceea ce privește reglementarea conflictului transnistrean în baza suveranității și integrității teritoriale a celor două state. Totodată, dl Reniță a reconfirmat importanța continuării dialogului bilateral în cadrul întrevederi dintre deputații celor 2 Parlamente.
 
Interlocutorii au convenit să mențină un dialog permanent între Ambasada Georgiei la Chișinău și Comisia politică externă și integrare europeană a Parlamentului Republicii Moldova.
 
Comisia politică externă  și integrare europeană

Back to all
Declarations
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Agenda
Tuesday, December 10, 2019
At the moment there are no records for the selected date
Last legislative acts adopted
 
   The Moldovan Parliament’s website design was supported by the “Democracy Support Programme in Moldova" – an initiative financed by the European Union and implemented by the Council of Europe