Visiting and information
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Accreditation of journalists in Parliament

Observator European

Integritatea este Libertate

Parliamentary development in the Republic of Moldova
Relații cu cetățeanul
Latest news > Press releases
Press releases
Zinaida Greceanîi a mulțumit pentru susținere Președintelui României

14.06.2019 Întrevederea Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida Greceanîi cu delegația din România

Chișinău, 14 iunie 2019 – Poziția fermă de susținere a noii majorități parlamentare și a coaliției guvernamentale, exprimată de Președintele României Klaus Iohannis și de poporul român este una foarte importantă pentru Republica Moldova. Declarația a fost făcută de Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi la întrevederea de astăzi cu consilierul prezidențial pentru politică externă a României, Bogdan Aurescu.

Zinaida Greceanîi a mulțumit Președintelui Klaus Iohannis și întregului popor român pentru sprijin și poziția  privind situația politică din Republica Moldova. ”Apreciem transmiterea de către Preşedintele României a scrisorii către Președintele Consiliului European și Președintele Comisiei Europene privind situația din Republica Moldova”, a menționat speakerul.
 
De asemenea, Președintele Parlamentului a subliniat că instituția legislativă este una funcțională, au fost create toate organele de lucru, inclusiv aleși vicepreședinții și create comisiile permanente.
 
La rândul său, Bogdan Aurescu a transmis mesajul de susținere al Președintelui României, care îndeamnă autoritățile din Republica Moldova să soluționeze criza politică pe care pașnică, cu calm și reținere de la acțiuni violente.
 
În componența delegației din România este și Dan Neculăescu, secretar de stat al MAE al României,  Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță și secretarul I al misiunii diplomatice Artur Răducanu.
 
Tot astăzi, în Parlament, membrii delegației au discutat cu liderii Fracțiunilor parlamentare a Blocului ACUM, Maia Sandu și Andrei Năstase.
 
La ședință a participat Secretarul general al Parlamentului Adrian Albu.
 
Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Back to all
Declarations
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Agenda
Last legislative acts adopted
 
   The Moldovan Parliament’s website design was supported by the “Democracy Support Programme in Moldova" – an initiative financed by the European Union and implemented by the Council of Europe