Visiting and information
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Accreditation of journalists in Parliament

Observator European

Integritatea este Libertate

Parliamentary development in the Republic of Moldova
 
Relații cu cetățeanul
Latest news > Press releases
Press releases
Valeriu Ghilețchi a participat la Dejunul Național cu Rugăciune din SUA, unde a fost prezent Președintele Donald Trump și Secretarul de Stat, Mike Pompeo

Washington, 8 februarie 2019 - Vicepreședintele Parlamentului, Valeriu Ghilețchi, a participat la Dejunul Național cu Rugăciune din capitala Statelor Unite ale Americii, Washington DC. La eveniment au fost prezenți și Președintele Donald Trump, alături de Secretarul de Stat, Mike Pompeo.

La evenimentul organizat de Grupul de Rugăciune din Congresul american au mai participat, de asemenea, și alți oficiali de rang înalt din mai multe state.

„M-am bucurat mult să particip la acest eveniment important nu doar pentru Statele Unite, dar și pentru restul lumii. Discursurile au fost excepționale, oferind o susținere morală pentru toți cei implicați în lupte politice”, a declarat Vicepreședintele Parlamentului, Valeriu Ghilețchi.

Oficialul a remarcat și un moment emoționant, marcat de prezența pastorului american Andrew Brunson, care a fost eliberat dintr-o închisoare turcă, inclusiv în urma unei declarații APCE pe care a semnat-o și Valeriu Ghilețchi.

Dejunul cu Rugăciune din SUA este organizat anual și la eveniment participă peste 3500 de invitați din peste 100 de state ale lumii. Evenimentul oferă un forum pentru discuții cu privire la rolul credinței și valorilor morale în politică. Totodată, acesta permite stabilirea relațiilor cu factorii de decizie din capitala americană.

Anul acesta, președintele Donald Trump a pus un accent deosebit pe valoarea demnității umane, în contextul luptei Pro-Life (pentru viața copiilor), care se manifestă împotriva avorturilor nejustificate.

„Să lucrăm împreună pentru a construi o cultură care prețuiește viața nevinovată (...) și să reafirmăm un adevăr fundamental: Toți copiii – născuți și nenăscuți – sunt făcuți după chipul lui Dumnezeu. Fiecare viață este sacră și fiecare suflet este un dar prețios din cer”, a declarat Trump în discursul său din cadrul Dejunului Național cu Rugăciune.

Valeriu Ghilețchi a declarat că va organiza un Dejun Național cu Rugăciune similar și în capitala Republicii Moldova. Evenimentul va avea loc în Săptămâna Mare, înainte de Sfintele Sărbători de Paște.

Cabinetul Vicepreședintelui Parlamentului Valeriu Ghilețchi 

 

Back to all
Declarations
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Agenda
Monday, August 19, 2019
At the moment there are no records for the selected date
Last legislative acts adopted
 
   The Moldovan Parliament’s website design was supported by the “Democracy Support Programme in Moldova" – an initiative financed by the European Union and implemented by the Council of Europe