Visiting and information
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Accreditation of journalists in Parliament

Observator European

Integritatea este Libertate

Parliamentary development in the Republic of Moldova
 
Relații cu cetățeanul
Latest news > Press releases
Press releases
Parlamentul a aprobat structura organizatorică și efectivul-limită de personal ale Consiliului Concurenței

07.02.2019 Ședința plenară

Chișinău, 7 februarie 2019 – Parlamentul a aprobat structura organizatorică și efectivul-limită de personal ale Consiliului Concurenței. Proiectul de hotărâre a fost votat de majoritatea deputaților prezenți la ședința plenară.

Documentul are drept scop optimizarea structurii organizatorice a Consiliului Concurenței în vederea eficientizării activității în domeniile de competență. 

Consiliul Concurenței va avea 130 de angajați sau cu două unități de personal mai puțin decât anul trecut. Comparativ cu actuala structură, rămân neschimbate subdiviziunile de bază din cadrul instituției care desfășoară acțiuni anticartel, investighează practicile anticoncurențiale și concurența neloială, monitorizează ajutoarele de stat. Modificările vizează subdiviziunile care acordă asistență organizatorică, materială și financiară Planului Consiliului Concurenței și unitățile structurale care îndeplinesc atribuțiile de bază ale autorității. 

Proiectul respectiv nu implică majorarea sau reducerea cheltuielilor bugetare și se încadrează în limitele bugetului Consiliului Concurenței, aprobat în Legea bugetului de stat pentru anul 2019. 

Potrivit Legii concurenței, structura organizatorică și efectivul-limită de personal ale Consiliului Concurenței se aprobă de Parlament la propunerea motivată a președintelui Consiliului. 

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

 

Back to all
Declarations
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Agenda
Monday, August 19, 2019
At the moment there are no records for the selected date
Last legislative acts adopted
 
   The Moldovan Parliament’s website design was supported by the “Democracy Support Programme in Moldova" – an initiative financed by the European Union and implemented by the Council of Europe