Visiting and information
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Accreditation of journalists in Parliament

Observator European

Integritatea este Libertate

Parliamentary development in the Republic of Moldova
 
Relații cu cetățeanul
Latest news > Press releases
Press releases
Prima ședință a sesiunii de primăvară 2019

07.02.2019 Ședința plenară

Chișinău, 7 februarie 2019 – Parlamentul Republicii Moldova se întrunește, astăzi, în prima ședință plenară a sesiunii de primăvară 2019. Aceasta este ultima sesiune a Parlamentului Republicii Moldova de legislatura a XX-a.

Tradițional, noua sesiune a început cu intonarea Imnului de Stat de către elevii Liceului republican de muzică ”Ciprian Porumbescu” din capitală.

07.02.2019 Ședința plenară 

Pe agenda ședinței se regăsesc o serie de proiecte de menire socială, hotărâri de numire în funcție și de încetare a mandatelor unor oficiali, proiectul de hotărâre privind aprobarea structurii organizatorice și efectivului-limită de personal ale Consiliului Concurenței, precum și proiectul de hotărâre referitor la auditul public al proiectului de asistență tehnică privind reconstrucția clădirii Președinției.

Sesiunea de primăvară a Parlamentului a început pe data de 4 februarie 2019. 

Potrivit Regulamentului Parlamentului, Legislativul se întruneşte în două sesiuni ordinare pe an. Sesiunea de primăvară începe în luna februarie şi nu poate depăşi sfârşitul lunii iulie. Sesiunea de toamnă începe în luna septembrie şi nu poate depăşi sfârşitul lunii decembrie.

Mandatul Parlamentului de legislatura a XX-a a expirat la 30 noiembrie 2018. Conform prevederilor Constituției, mandatul Parlamentului se prelungește până la întrunirea legală a noii componențe. În această perioadă, Parlamentul poate adopta legi ordinare, hotărâri etc., poate organiza audieri, consultări și efectua control parlamentar.  

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

 

Back to all
Declarations
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la încheierea sesiunii de primăvară-vară 2019
Agenda
Monday, August 19, 2019
At the moment there are no records for the selected date
Last legislative acts adopted
 
   The Moldovan Parliament’s website design was supported by the “Democracy Support Programme in Moldova" – an initiative financed by the European Union and implemented by the Council of Europe