Visiting and information
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Accreditation of journalists in Parliament

Observator European

Integritatea este Libertate

Parliamentary development in the Republic of Moldova
 
Relații cu cetățeanul
Latest news > Press releases
Press releases
Andrian Candu a prezentat bilanțul activității Parlamentului de legislatura a XX-a

 

Chișinău, 27 decembrie 2018 – Președintele Parlamentului Andrian Candu a prezentat bilanțul activității Parlamentului de legislatura a XX-a în perioada anilor 2015 – 2018, în cadrul unei conferințe de presă.

Speakerul a punctat principalele reforme implementate cu sprijinul Parlamentului. Este vorba despre reforma Procuraturii, a sistemului electoral, a sectorului financiar-bancar, îmbunătățirea climatului investițional și a mediului de afaceri, reforma regulatorie și a raportărilor financiare, adoptarea pachetului de integritate și combaterea corupției.

Președintele Parlamentului s-a referit și la relațiile externe dezvoltate în cei 4 ani de mandat. Andrian Candu a menționat dezvoltarea unui parteneriat fără precedent cu Statele Unite ale Americii și promovarea a două rezoluții în susținerea Republicii Moldova în Congresul și Senatul SUA. Diplomația parlamentară s-a concretizat și printr-un parteneriat puternic între Republica Moldova, Ucraina și Georgia.

Actuala legislatură a Parlamentului a abordat sistemic controlul parlamentar. În premieră, Parlamentul a adoptat metodologia și a început să implementeze analiza ex-ante și evaluarea ex-post a legilor adoptate.

Totodată, în cei 4 ani de activitate, Legislativul a manifestat o deschidere fără precedent, fiind organizate un număr record de audieri și consultări în comisii, desfășurând numeroase campanii de informare și colaborând cu societatea civilă în îmbunătățirea legislației.

Raportul Președintelui Parlamentului Andrian Candu privind bilanțul activității Parlamentului de legislatura a XX-a 

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

 

Back to all
Declarations
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la învestirea în funcție
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la învestirea în funcție
Agenda
Monday, June 17, 2019
At the moment there are no records for the selected date
Last legislative acts adopted
 
   The Moldovan Parliament’s website design was supported by the “Democracy Support Programme in Moldova" – an initiative financed by the European Union and implemented by the Council of Europe