Visiting and information
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Accreditation of journalists in Parliament

Observator European

Integritatea este Libertate

Parliamentary development in the Republic of Moldova
 
Relații cu cetățeanul
Latest news > Press releases
Press releases
8 tineri au participat la Programul de stagii în Parlament în sesiunea de toamnă 2018

20.12.2018 Încheierea programului de stagii (toamna 2018) în Parlament

Chișinău, 20 decembrie 2018 – Programul de stagii în Parlamentul Republicii Moldova din cadrul sesiunii de toamnă 2018 s-a încheiat.

8 tineri, studenți la instituțiile de învățământ superior din Chișinău, au primit, astăzi, certificatele de realizare a stagiului în cadrul subdiviziunilor Legislativului. Stagiarii au fost felicitați de șefa adjunctă a Direcției resurse umane a Secretariatului Parlamentului, Cristina Ciolac, care a apreciat activitatea și inițiativa acestora.

”Sper că stagiul în Parlament a fost o experiență bună și ați învățăt lucruri noi și utile de la profesioniști. Să vă fie într-un ceas bun în aplicarea cunoștințelor și dezvoltarea abilităților practice! Succese și noi realizări în continuare!”, a spus Cristina Ciolac. 

La rândul lor, stagiarii le-au mulțumit funcționarilor publici pentru experiența acumulată și oportunitatea unică de a învăța de la profesioniști.

Stagiarii au activat în cadrul următoarelor subdiviziuni solicitate: Comisia securitate națională, apărare și ordine publică, Comisia juridică, numiri și imunități, Comisia economie, buget și finanțe, Comisia administrație publică, Direcția generală comunicare și relații publice, Direcția relații externe, Direcția tehnologii și comunicații, Direcția petiții și audiențe.

Programul de stagii a început pe data de  15 octombrie 2018. Pe parcursul celor 3 luni de stagiu, tinerii au participat la procesul de analiză, elaborare și administrare a actelor legislative, la procedura de expertiză legislativă, la ședințele comisiilor parlamentare, la alte activități din cadrul subdiviziunilor Secretariatului Parlamentului.

Programul de stagii în Parlamentul Republicii Moldova se desfășoară de două ori pe an, în perioada sesiunilor ordinare ale Parlamentului (februarie – iulie și septembrie – decembrie). 

Stagiile la Parlament se desfășoară pentru al cincilea an consecutiv. 64 de tineri au efectuat stagii, începând cu 2014. 

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

 

Back to all
Declarations
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la învestirea în funcție
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la învestirea în funcție
Agenda
Monday, June 17, 2019
At the moment there are no records for the selected date
Last legislative acts adopted
 
   The Moldovan Parliament’s website design was supported by the “Democracy Support Programme in Moldova" – an initiative financed by the European Union and implemented by the Council of Europe