Visiting and information
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Accreditation of journalists in Parliament

Parliamentary development in the Republic of Moldova
 
Relații cu cetățeanul
Latest news > Press releases
Press releases
Institutul de Ftiziopneumologie “Chiril Draganiuc” va primi o unitate radiologică auto
 5R9A7792
 
Chișinău, 8 noiembrie 2018 – O unitatea radiologică auto pentru efectuarea, în localitățile rurale, a investigațiilor de identificare a tuberculozei sau cancerului la plămâni, va primi  Institutul de Ftiziopneumologie “Chiril Draganiuc” din capitală.
 
Parlamentul a votat, în ședința de astăzi, proiectul de lege privind scutirea de taxa pe valoarea adăugată, taxa vamală şi de taxa pentru efectuarea procedurilor vamale la importul unei unități radiologice auto necesare pentru Instituţia medico-sanitară publică „Institutul de Ftiziopneumologie „Chiril Draganiuc”.
 
Autocamionul de marca MAZ va fi donat instituției, în urma înţelegerilor bilaterale dintre Republica Moldova şi Republica Belarus.  În cadrul discuțiilor la nivel înalt, partea belarusă şi-a manifestat intenţia de a oferi, gratuit, o unitate radiologică auto.
 
Potrivit autorităților, mașina radiologică este necesară pentru  activităţile de diagnostic medical, desfășurate în mediul rural, de echipe medicale multidisciplinare mobile.
 
Tot astăzi, deputații au aprobat importul unui autovehicul pentru Administraţia Naţională a Penitenciarelor și  7 autovehicule acordate, cu titlu gratuit, Ministerului Apărării de către Guvernul Statelor Unite ale Americii.
 
 
Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Back to all
Declarations
Discursul Președintelui Parlamentului Andrian Candu în cadrul ședinței de încheiere a sesiunii de primăvară a Parlamentului
Discursul Președintelui Parlamentului Andrian Candu în cadrul ședinței de încheiere a sesiunii de primăvară a Parlamentului
Agenda
Friday, March 22, 2019
At the moment there are no records for the selected date
Last legislative acts adopted
 
   The Moldovan Parliament’s website design was supported by the “Democracy Support Programme in Moldova" – an initiative financed by the European Union and implemented by the Council of Europe