Visiting and information
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Accreditation of journalists in Parliament

Observator European

Integritatea este Libertate

Parliamentary development in the Republic of Moldova
 
Relații cu cetățeanul
Latest news > Press releases
Press releases
Parlamentul a ratificat Înțelegerea cu privire la modificarea Acordului de grant dintre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Japoniei
20181011123502_5R9A4307

Chișinău, 11 octombrie 2018 – Parlamentul a ratificat, în ședința de astăzi, Înțelegerea, întocmită prin schimb de note, cu privire la modificarea Acordului de grant dintre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Japoniei privind implementarea Proiectului „Agricultura conservativă – dezvoltarea unui sistem durabil de gestionare a solurilor în Republica Moldova”.

Documentul stabilește mecanismul de distribuire a bunurilor livrate de către partea niponă în procesul de implementare a Acordului de grant. Potrivit autorilor, scopul modificărilor este de a deschide un cont la banca convenită între autorităţile vizate a celor două Guverne pentru depozitarea în moneda naţională a Republicii Moldova a veniturilor din vânzările de produse. Veniturile depozitate pe acest cont vor putea fi folosite pentru promovarea dezvoltării economice şi sociale în Republica Moldova.
 
Totodată, pentru utilizarea acestor fonduri autorităţile desemnate ale ambelor părţi vor coordona detaliile necesare, cu ulterioară elaborare a raporturilor periodice cu privire la utilizarea fondurilor de către partea moldovenească.
 
Acordul de grant dintre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Japoniei privind implementarea Proiectului „Agricultura conservativă – dezvoltarea unui sistem durabil de gestionare a solurilor în Republica Moldova” a fost semnat la Chișinău, la 7 martie 2017. Scopul acestuia este procurarea tehnicii şi echipamentului agricol pentru agricultura conservativă şi are un buget de 500 de milioane de yeni (circa 4,8 milioane de dolari SUA). Grantul este oferit de către partea niponă în cadrul Programului de dezvoltare socială şi economică, un instrument al Asistenţei Oficiale de Dezvoltare (ODA) al Japoniei.
 
Proiectul a fost votat, în lectură finală, de 71 de deputați din cei prezenți la ședință.
 
 
Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Back to all
Declarations
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la învestirea în funcție
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la învestirea în funcție
Agenda
Last legislative acts adopted
 
   The Moldovan Parliament’s website design was supported by the “Democracy Support Programme in Moldova" – an initiative financed by the European Union and implemented by the Council of Europe