Visiting and information
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Accreditation of journalists in Parliament

Observator European

Integritatea este Libertate

Parliamentary development in the Republic of Moldova
 
Relații cu cetățeanul
Latest news > Press releases
Press releases
Comisia specială a desfășurat interviul public al candidaților admiși la concursul pentru funcţia de membru al Consiliului pentru prevenirea şi eliminarea discriminării şi asigurarea egalităţii

 12.06.2018 Interviul public de selectare a candidaților admiși la concursul public pentru selectarea candidaților la funcția de membru al Consiliului pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității

Chișinău, 12 iunie 2018 – Comisia parlamentară specială va propune plenului Parlamentului candidaturile lui Andrei Brighidin, Evghenii Goloșceapov și Victorina Luca  pentru funcția de membru al Consiliului pentru prevenirea şi eliminarea discriminării şi asigurarea egalităţii.
 
Comisia specială de organizare şi desfăşurare a concursului public pentru selectarea candidaţilor la funcţia de membru al Consiliului pentru prevenirea şi eliminarea discriminării şi asigurarea egalităţii a desfășurat, astăzi, interviul public al candidaților admiși la concurs.  Capacităţile profesionale ale candidaţilor au fost apreciate în cadrul unui interviu individual, la care au participat şi reprezentanţii societăţii civile.
 
Amintim că 6 candidați au depus dosarele pentru participare la concurs. Noii membri vor fi selectați pentru un mandat de cinci ani. La 22 mai curent, în urma probei interviului public, Comisia specială a selectat candidaturile lui Ian Feldman și Svetlana Doltu pentru funcția de membru al Consiliului pentru prevenirea şi eliminarea discriminării şi asigurarea egalităţii pe care, la fel, urmează să le propună plenului Parlamentului.
 
Comisia specială de organizare şi desfăşurare a concursului public pentru selectarea candidaţilor la funcţia de membru al Consiliului pentru prevenirea şi eliminarea discriminării şi asigurarea egalităţii a fost constituit de Parlament la 1 martie 2018. Comisia este formată din 7 deputați, membri ai Comisiei drepturile omului şi relaţii interetnice și Comisiei juridice, numiri şi imunităţi: Inna Șupac, Galina Balmoș, Grigore Novac, Fiodor Gagauz, Eugen Bodarev, Alla Dolință și Anatolie Zagorodnîi. Conform hotărârii de Parlament, Comisia urmează să prezinte plenului Parlamentului candidaţii selectați până pe data de 1 iulie 2018.
 
Consiliul pentru prevenirea şi eliminarea discriminării şi asigurarea egalităţii este o autoritate publică autonomă, imparţială şi independentă, creată în 2013, care are misiunea de prevenire și protecție împotriva discriminării, asigurarea egalității, promovarea oportunităților egale și a diversității.
 
Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

 


Back to all
Declarations
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la învestirea în funcție
Discursul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova Zinaida GRECEANÎI la învestirea în funcție
Agenda
Monday, June 17, 2019
At the moment there are no records for the selected date
Last legislative acts adopted
 
   The Moldovan Parliament’s website design was supported by the “Democracy Support Programme in Moldova" – an initiative financed by the European Union and implemented by the Council of Europe