Visiting and information
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Accreditation of journalists in Parliament

Parliamentary development in the Republic of Moldova
 
Relații cu cetățeanul
Latest news > Press releases
Press releases
Va fi îmbunătățită calitatea serviciilor de comunicații electronice mobile

16.05.2018 Şedinţa Comisiei protecţie socială, sănătate şi familie

Chișinău, 16 mai 2018 – Calitatea serviciilor furnizate prin intermediul rețelelor și stațiilor de radiocomunicații va fi sporită. Un proiect de modificare și completare a Legii comunicațiilor electronice a fost avizat astăzi în ședințele comisiilor parlamentare.

Serviciul Național de Management al Frecvențelor Radio și Securității Cibernetice va fi abilitat cu competențe suplimentare – de măsurare și evaluare a parametrilor de calitate a serviciilor de comunicații electronice furnizate prin intermediul rețelelor și stațiilor de radiocomunicații. Potrivit autorilor proiectului, instituția dispune de specialiști calificați în domeniu și echipamente specializate, care urmează a fi configurate și ajustate pentru efectuarea măsurătorilor respective.

Modificarea legislativă va asigura cadrul legal necesar pentru monitorizarea obiectivă a calității serviciilor de comunicații electronice, ceea ce va contribui la îmbunătățirea calității serviciilor voce și date în cadrul rețelelor de telefonie mobilă.

Guvernul, respectiv Agenția Națională pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației, vor aduce actele normative și de reglementare în concordanță cu această modificare legislativă în termen de 6 luni. 

Proiectul de modificare și completare a Legii comunicațiilor electronice a fost examinat în ședințele Comisiei protecție socială, sănătate și familie, Comisiei drepturile omului și relații interetnice și Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică.

16.05.2018 Şedinţa Comisiei drepturile omului şi relaţii interetnice

16.05.2018 Şedinţa Comisiei securitate naţională, apărare şi ordine publică

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

 

Back to all
Declarations
Discursul președintelui Parlamentului Andrian Candu la închiderea sesiunii de toamnă a Parlamentului
Discursul președintelui Parlamentului Andrian Candu la închiderea sesiunii de toamnă a Parlamentului
Agenda
Friday, January 18, 2019
At the moment there are no records for the selected date
Last legislative acts adopted
 
   The Moldovan Parliament’s website design was supported by the “Democracy Support Programme in Moldova" – an initiative financed by the European Union and implemented by the Council of Europe