Visiting and information
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Accreditation of journalists in Parliament

Parliamentary development in the Republic of Moldova
 
Relații cu cetățeanul
Latest news > Press releases
Press releases
Vicepreședintele Parlamentului, Valeriu Ghilețchi, în discuții cu delegația Colegiului Regal pentru Studii de Apărare

15.05.2018 Întrevederea dlui Valeriu GHILEȚCHI cu experți ai Colegiului Regal pentru Studii de Apărare din Marea Britanie 

Chișinău, 15 mai 2018 - Dezvoltarea relațiilor în domeniul apărării cu statele democratice reprezintă o prioritate pentru Republica Moldova. Declarația a fost făcută de Vicepreședintele Parlamentului, Valeriu Ghilețchi, în cadrul unei discuții de lucru cu reprezentanții Colegiului Regal pentru Studii de Apărare din Marea Britanie.

Printre subiectele abordate în discuții se numără amenințările în adresa securității naționale, conflictul transnistrean ca provocare pentru Armata Națională, dar și securitatea spațiului informațional în contextul războiului hibrid.

„Parlamentul și Guvernul Republicii Moldova ajustează permanent legislația cu scopul de a spori siguranța cetățenilor, indiferent dacă vorbim despre domeniul de apărare militar sau despre securizarea spațiului informațional”, a declarat Valeriu Ghilețchi, aducând drept exemplu aprobarea Strategiei Naționale de Apărare la finele anului trecut și adoptarea legii antipropagandă, votată în Parlament la începutul acestui an.

De menționat că dialogul a avut drept scop examinarea perspectivelor de securitate și stabilitate a țării, evaluarea mediului de securitate, identificarea principalelor amenințări, riscuri și vulnerabilități la nivel regional, precum și conslidarea cadrului de cooperare existent.

Cabinetul Vicepreședintelui Parlamentului Valeriu Ghilețchi

 

Back to all
Declarations
Discursul președintelui Parlamentului Andrian Candu la închiderea sesiunii de toamnă a Parlamentului
Discursul președintelui Parlamentului Andrian Candu la închiderea sesiunii de toamnă a Parlamentului
Agenda
Friday, January 18, 2019
At the moment there are no records for the selected date
Last legislative acts adopted
 
   The Moldovan Parliament’s website design was supported by the “Democracy Support Programme in Moldova" – an initiative financed by the European Union and implemented by the Council of Europe