Visiting and information
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Accreditation of journalists in Parliament

Parliamentary development in the Republic of Moldova
 
Relații cu cetățeanul
Latest news > Press releases
Press releases
Ar putea fi instituite reguli de conduită a spectatorilor în cadrul desfăşurării competiţiilor sportive
05.04.2018 Ședința plenară
 
Chișinău, 5 aprilie 2018 Parlamentul a aprobat, în ședința de astăzi, proiectul de lege privind regulile de conduită a spectatorilor în cadrul desfășurării competițiilor sportive oficiale. Inițiativa aparține unui grup de deputați și a fost susținută, în prima lectură, de majoritatea deputaților prezenți la ședință.
 
Potrivit autorilor,  în prezent nu există cadru juridic naţional, care ar determina regulile de conduită a spectatorilor în cadrul desfăşurării competiţiilor sportive oficiale. Proiectul va reglementa, în premieră, drepturile şi obligaţiile spectatorilor, interdicţiile acestora, precum și mijloacele de sprijin permise la competiţiile sportive oficiale.
 
Structura proiectului include 9 articole grupate în IV capitole. Printre drepturile spectatorilor sunt inclise respectarea şi protecţia demnităţii personale din partea organizatorilor şi participanţilor la competiţiile sportive oficiale, recepţionarea la timp a informaţiilor necesare şi veridice privind modul de aflare în locurile de desfăşurare a competiţiilor sportive, accesul la asistenţa medicală, utilizarea tuturor serviciilor oferite în locurile de desfăşurare a competiţiilor sportive, ocuparea unui loc individual în tribună indicat în biletul de intrare etc.
 
Totodată, spectatorii, în cadrul desfăşurării competiţiilor sportive oficiale sunt obligaţi să prezinte controlorilor biletul de acces la intrare, să treacă controlul corporal şi să ofere bunurile personale pentru control la trecere, să transmită în camera de păstrare obiectele voluminoase, în timpul aflării în locul de desfăşurare a competiţiei sportive oficiale să menţină ordinea publică,  să manifeste un comportament respectuos faţă de alţi spectatori, organizatori şi participanţi la competiţiile sportive oficiale etc.
 
În prezentarea proiectului, autorii au menționat că în viitorul apropiat vor fi propuse modificări ale legislației privind contravențiile pentru asemenea încălcări. Proiectul urmează a fi votat în lectură finală.
 
05.04.2018 Ședința plenară
 
Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

 


Back to all
Declarations
Discursul Președintelui Parlamentului Andrian Candu în cadrul ședinței de încheiere a sesiunii de primăvară a Parlamentului
Discursul Președintelui Parlamentului Andrian Candu în cadrul ședinței de încheiere a sesiunii de primăvară a Parlamentului
Agenda
Friday, March 22, 2019
At the moment there are no records for the selected date
Last legislative acts adopted
 
   The Moldovan Parliament’s website design was supported by the “Democracy Support Programme in Moldova" – an initiative financed by the European Union and implemented by the Council of Europe