Visiting and information
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Accreditation of journalists in Parliament

Parliamentary development in the Republic of Moldova
 
Relații cu cetățeanul
Latest news > Press releases
Press releases
Vladimir Vitiuc a discutat cu liderii organizaţiilor etnoculturale rome

04.04.2018 Vladimir Vitiuc a discutat cu liderii organizaţiilor etnoculturale rome

Chișinău, 4 aprilie 2018 – Vicepreședintele Parlamentului Vladimir Vitiuc a avut o întâlnire cu liderii organizaţiilor etnoculturale rome. Discuțiile au avut loc în preajma Zilei internaționale a romilor, sărbătorită anual pe data de 8 aprilie.

În cadrul întrevederii a fost evidenţiată eficienţa implementării Planului de acţiuni pentru susţinerea populaţiei de etnie romă din Republica Moldova pentru anii 2016 – 2020, precum și provocările care apar în realizarea activităților. 

”Documentul creează condiții necesare pentru respectarea drepturilor socio-culturale a romilor din Republica Moldova. Obiectivul nostru este de a crea un mediu social prietenos tuturor cetățenilor din Republica Moldova, inclusiv prin creșterea nivelului de trai, păstrarea și promovarea tradițiilor culturale”, a menționat Vladimir Vitiuc.

Vicepreședintele Parlamentului a remarcat importanța medierii între diaspora romilor și structurile de stat în combaterea stereotipurilor și a discriminării. 

”Este necesar să se consolideze eforturile, inclusiv la nivel legislativ, pentru ca integrarea romilor în societatea moldovenească să se desfășoare cu mai mult succes, iar contribuția organizaţiilor etnoculturale rome la dezvoltarea durabilă și prosperitatea țării noastre să fie și mai semnificativă”, a spus Vladimir Vitiuc.

La întrevedere a participat și directorul general al Biroului Relații Interetnice, Oleg Babenco.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

 

Back to all
Declarations
Discursul Președintelui Parlamentului Andrian Candu în cadrul ședinței de încheiere a sesiunii de primăvară a Parlamentului
Discursul Președintelui Parlamentului Andrian Candu în cadrul ședinței de încheiere a sesiunii de primăvară a Parlamentului
Agenda
Friday, March 22, 2019
At the moment there are no records for the selected date
Last legislative acts adopted
 
   The Moldovan Parliament’s website design was supported by the “Democracy Support Programme in Moldova" – an initiative financed by the European Union and implemented by the Council of Europe