Visiting and information
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Accreditation of journalists in Parliament

Parliamentary development in the Republic of Moldova
 
Relații cu cetățeanul
Latest news > Press releases
Press releases
Violeta Ivanov, realeasă în calitate de Președintă a Comisiei pentru politică agrară, resurse naturale și ecologie a Adunării Interparlamentare a CSI

13.03.2018 AIP CSI

Chișinău, 14 martie 2018 – Deputata Violeta Ivanov a fost realeasă în calitate de Președintă a Comisiei pentru politică agrară, resurse naturale și ecologie a Adunării Interparlamentare a CSI în cadrul ședinței de ieri a comisiei, desfășurată la Erevan.

”Le mulțumesc colegilor, parlamentari ai statelor CSI, pentru încredere. Ne bucură faptul că baza pentru elaborarea proiectelor de lege model în cadrul Comisiei sunt luate directivele UE, standardele și practica europeană avansată în domeniul protecției mediului și agriculturii ecologice”, a declarat Violeta Ivanov, Președinta Comisiei politică externă și integrare europeană.

Violeta Ivanov este Președintă a Comisiei pentru politică agrară, resurse naturale și ecologie a Adunării Interparlamentare a CSI din 2011, fiind la al treilea mandat consecutiv.

În cadrul reuniunii de la Erevan au fost discutate un șir de proiecte de lege model cu privire la evaluarea daunelor aduse mediului, privind turismul ecologic, precum și proiectele de recomandări privind organizarea centrelor de securitate ecologică și formarea politicii de mediu. Totodată, în cadrul ședinței, a fost aprobat proiectul de lege model privind înregistrarea animalelor de fermă, identificarea și trasabilitatea produselor de origine animală. La discuții au participat reprezentanți ai parlamentelor din Armenia, Belarus, Republica Moldova și Federația Rusă. Cu un mesaj de salut către participanți s-a adresat Vicepreședintele Adunării Naționale a Republicii Armenia, Eduard Sarmazanov. 

Parlamentul Republicii Moldova a fost reprezentat la reuniunea Comisiei pentru politică agrară, resurse naturale și ecologie a Adunării Interparlamentare a CSI de deputații Vladimir Vitiuc, Vicepreședintele Parlamentului, șeful delegației Parlamentului la AIP CSI, Violeta Ivanov, Președinta Comisiei politică externă și integrare europeană și Radu Mudreac, Președintele Comisiei mediu și dezvoltare regională. 

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

 

Back to all
Declarations
Discursul președintelui Parlamentului Andrian Candu la închiderea sesiunii de toamnă a Parlamentului
Discursul președintelui Parlamentului Andrian Candu la închiderea sesiunii de toamnă a Parlamentului
Agenda
Thursday, December 13, 2018
At the moment there are no records for the selected date
Last legislative acts adopted
 
   The Moldovan Parliament’s website design was supported by the “Democracy Support Programme in Moldova" – an initiative financed by the European Union and implemented by the Council of Europe