Visiting and information
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Accreditation of journalists in Parliament

Parliamentary development in the Republic of Moldova
 
Relații cu cetățeanul
Latest news > Press releases
Press releases
Andrian Candu: Noile normele pentru mass-media trebuie să încurajeze investițiile în domeniu

13.03.2018 Andrian Candu la Media Policy Forum 2018

Chișinău, 13 martie 2018 – Provocările din Republica Moldova și din regiune legate de dezvoltarea mass-media sunt pe agenda politică a Parlamentului și autorităților, a declarat Președintele Parlamentului Andrian Candu la deschiderea Media Policy Forum ”Provocări, perspective și traseul spre libertatea presei în Moldova”. 

La evenimentul, care reunește reprezentanți ai autorităților, partenerilor externi, mass-media și societății civile, Andrian Candu a vorbit despre activitatea Grupului de lucru pentru îmbunătățirea legislației mass-media, pe care l-a constituit anul trecut. 

”Grupul de lucru generează produse interesante la nivel de legislație, care să reglementeze mai bine domeniul mass-media din Republica Moldova, inclusiv un nou Cod al audiovizualului și Concepția de dezvoltare a mass-mediei, precum și norme care vizează accesul la informație, presa scrisă și on-line, securitatea informațională”, a precizat Andrian Candu. 

Grupul de lucru pentru îmbunătățirea legislației mass-media a fost calificat drept proiect salutabil de către Ambasadorul SUA în Republica Moldova, James D. Pettit și Ambasadoarea Germaniei, Julia Monar.

Grupul de lucru pentru îmbunătățirea legislației mass-media constituie o platformă de comunicare și un mecanism de cooperare permanentă între Parlament și reprezentanții instituțiilor media, instituțiilor internaționale și ONG-urilor media. Grupul a fost creat în iunie 2017, la inițiativa Președintelui Parlamentului Andrian Candu, cu suportul Proiectului Comun al Uniunii Europene și Consiliului Europei ”Promovarea libertății și pluralismului mass-mediei în Republica Moldova”. Asistența tehnică este oferită membrilor Grupului de către Freedom House, Internews și Ambasada SUA în Republica Moldova. 

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

 

Back to all
Declarations
Discursul președintelui Parlamentului Andrian Candu la închiderea sesiunii de toamnă a Parlamentului
Discursul președintelui Parlamentului Andrian Candu la închiderea sesiunii de toamnă a Parlamentului
Agenda
Thursday, December 13, 2018
At the moment there are no records for the selected date
Last legislative acts adopted
 
   The Moldovan Parliament’s website design was supported by the “Democracy Support Programme in Moldova" – an initiative financed by the European Union and implemented by the Council of Europe