Visiting and information
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Accreditation of journalists in Parliament

Parliamentary development in the Republic of Moldova
 
Relații cu cetățeanul
Latest news > Press releases
Press releases
Valeriu Ghilețchi efectuează o vizită de lucru în Norvegia. Vicepreședintele Parlamentului documentează cazurile de preluare a copiilor din familii

Chișinău, 7 martie 2018Vicepreședintele Parlamentului, Valeriu Ghilețchi, în perioada 7-8 martie, se află într-o vizită de lucru la Oslo, unde se va documenta subiectul corelației dintre interesele copiilor și necesitatea de a păstra familiile alături de copii.

Agenda cuprinde inspectarea mai multor cazuri ce țin de luarea copiilor de la părinți, inclusiv cazul familiei Bodnariu, ai cărei copii au fost preluați de statul norvegian, iar ulterior au fost adoptați de alte trei familii diferite.

Fiind membru al delegației APCE și membru al Comisiei pentru Afaceri Sociale, Sănătate și Dezvoltare Durabilă, Valeriu Ghilețchi va avea o serie de întrevederi cu autoritățile norvegiene, printre care reprezentanți ai Ministerelor Justiției, Copiilor și Egalității din Norvegia, dar și cu reprezentanți ai societății civile.

Valeriu Ghilețchi urmează, ulterior, să prezinte un raport în cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, venind cu recomandări pentru instituțiile guvernamentale ale statelor membre.

Raportul va fi prezentat în cadrul unei sesiunii plenare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

Cabinetul Vicepreședintelui Parlamentului Valeriu Ghilețchi 

Back to all
Declarations
Discursul președintelui Parlamentului Andrian Candu la închiderea sesiunii de toamnă a Parlamentului
Discursul președintelui Parlamentului Andrian Candu la închiderea sesiunii de toamnă a Parlamentului
Agenda
Thursday, December 13, 2018
At the moment there are no records for the selected date
Last legislative acts adopted
 
   The Moldovan Parliament’s website design was supported by the “Democracy Support Programme in Moldova" – an initiative financed by the European Union and implemented by the Council of Europe