Visiting and information
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Accreditation of journalists in Parliament

Parliamentary development in the Republic of Moldova
 
Relații cu cetățeanul
Latest news > Press releases
Press releases
Reforma sectorului știință și cercetare în domeniul agricol, audiată la Comisia agricultură și industrie alimentară

Chișinău, 6 martie  2018 – Competența de reformare a sectorului știință și cercetare în domeniul agricol a fost atribuită Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova. Despre mersul realizării reformei s-a discutat, astăzi, în cadrul audierilor publice, organizate de Comisia parlamentară agricultură și industrie alimentară.

Secretarul de stat al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Vasile Luca a menționat că,odată cu implementarea reformei autorităților publice centrale, sectorul știință și cercetare în domeniul agricol a trecut în subordinea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării. ”Acesta urmează în câteva luni să vină cu propuneri asupra noului concept”, a spus oficialul.

La rândul său, Academicianul-coordonator al Secţiei de Ştiinţe Agricole a Academiei de Științe a Moldovei, Boris Gaina a declarat că mediul academic susține proiectul de reformă propus de autorități. Totodată, a precizat că cercetările în domeniu trebuie obligatoriu coordonate cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

În discuție, deputații s-au interesat de modul de colaborare a celor două autorități și au spus că vor reveni la subiect când acesta va fi aprobat.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

 


Back to all
Declarations
Discursul președintelui Parlamentului Andrian Candu la închiderea sesiunii de toamnă a Parlamentului
Discursul președintelui Parlamentului Andrian Candu la închiderea sesiunii de toamnă a Parlamentului
Agenda
Thursday, December 13, 2018
At the moment there are no records for the selected date
Last legislative acts adopted
 
   The Moldovan Parliament’s website design was supported by the “Democracy Support Programme in Moldova" – an initiative financed by the European Union and implemented by the Council of Europe