Visiting and information
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Accreditation of journalists in Parliament

Parliamentary development in the Republic of Moldova
 
Relații cu cetățeanul
Latest news > Press releases
Press releases
Termenul de trecere la televiziunea digitală terestră a fost prelungit

 

  08.02.2018 Ședința Parlamentului Republicii Moldova
Chișinău, 9 februarie 2018 – Termenul procesului de tranziţie definitivă la televiziunea digitală terestră în Republica Moldova a fost prelungit până la 1 martie 2020. Parlamentul a aprobat, în prima ședință a sesiunii curente, modificări ale legislației în acest sens.
 
La 31 decembrie 2017, emisia televiziunii analogice terestre urma să fie înlocuită, în totalitate, cu televiziunea digitală terestră.  Totodată, radiodifuzorii au declarat că nu au instalate multiplexe regionale de televiziune digitală, motiv pentru care au solicitat extinderea termenului.
 
În context, deputații au aprobat ca termenul-limită de valabilitate a licenţelor de utilizare a canalelor şi frecvenţelor radio pentru televiziunea analogică terestră să fie sincronizat cu termenul de finalizare a tranziţiei stabilit la data de 01 martie 2020, după care licenţele respective nu vor mai putea fi reînnoite.
 
De asemenea, Consiliul Coordonator al Audiovizualului va organiza concursuri pentru eliberarea licenţelor de emisie pentru dreptul de difuzare pe canalele de televiziune analogică, neprelungite în anul 2017, precum şi va reperfecta licenţele de emisie, valabilitatea cărora expiră până la data de 01 martie 2020, pentru perioada care nu depăşeşte acest termen.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Back to all
Declarations
Discursul președintelui Parlamentului Andrian Candu la închiderea sesiunii de toamnă a Parlamentului
Discursul președintelui Parlamentului Andrian Candu la închiderea sesiunii de toamnă a Parlamentului
Agenda
Friday, January 18, 2019
At the moment there are no records for the selected date
Last legislative acts adopted
 
   The Moldovan Parliament’s website design was supported by the “Democracy Support Programme in Moldova" – an initiative financed by the European Union and implemented by the Council of Europe