Visiting and information
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Accreditation of journalists in Parliament

Parliamentary development in the Republic of Moldova
 
Relații cu cetățeanul
Latest news > Press releases
Press releases
Serviciile medicale din domeniul oncologic, prestate și în instituțiile medicale private

Chișinău, 7 decembrie 2017 – Serviciile medicale din domeniul oncologic vor fi acordate, de la 1 ianuarie 2018,  atât în cadrul instituțiilor medico-sanitare publice, cât și în cele private. Deputații au votat, astăzi, în lectură finală modificări la Legea ocrotirii sănătății.
 
Astfel, serviciile medicale de profilaxie, diagnostic, tratament și supraveghere în domeniul oncologic vor fi acordate de către specialiști cu instruire în oncologie și hematologie din cadrul instituțiilor medico-sanitare publice și private. Serviciile vor fi acordate în conformitate cu actele normative aprobate de către Guvern.
 
Totodată, modificările vizează instituirea Cancer-registrului național, care reprezintă un sistem complex de colectare, înregistrare și prelucrare a datelor legate de incidența, prevalența și mortalitatea prin cancer la nivel național. Acesta va cuprinde datele raportate de către instituțiile medico-sanitare publice și private. Cancer-registrul național va fi ținut de către Instituția Medico-Sanitară Publică Institutul Oncologic, în conformitate cu Regulamentul aprobat de Guvern.

 
Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

 

 

 

 


Back to all
Declarations
Discursul președintelui Parlamentului Andrian Candu la închiderea sesiunii de toamnă a Parlamentului
Discursul președintelui Parlamentului Andrian Candu la închiderea sesiunii de toamnă a Parlamentului
Agenda
Last legislative acts adopted
 
   The Moldovan Parliament’s website design was supported by the “Democracy Support Programme in Moldova" – an initiative financed by the European Union and implemented by the Council of Europe