Visiting and information
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Accreditation of journalists in Parliament

Parliamentary development in the Republic of Moldova
 
Relații cu cetățeanul
Latest news > Press releases
Press releases
Protejarea patrimoniului cultural, examinat la Comisia administrație publică

06.12.2017 Ședința Comisiei administrație publică

Chișinău, 6 decembrie 2017  – Autoritățile publice locale vor contribui la protejarea patrimoniului cultural situat în teritoriul administrat. Comisia administrație publică a examinat, în ședința de astăzi, propunerile și amendamentele parvenite pentru modificarea și completarea unor acte legislative în acest sens.

Proiectul, votat în prima lectură la 27 octombrie curent, presupune protejarea monumentelor de istorie, cultură, cele arheologice, de for public, precum și rezervațiile culturale și naturale. De asemenea, prevede plasarea în spațiul normelor de drept administrativ a patrimoniului cultural, precum și ajustarea cadrului juridic național la prevederile documentelor internaționale.

În aceeași ședință, deputații au susținut completarea Legii cu privire la funcția publică și statutul funcționarului public la capitolul ce ține de condiţiile pentru a candida la o funcţie publică.  Astfel, se prevede că la funcția publică poate candida persoana care nu a împlinit vârsta standard de pensionare de 63 de ani, conform reformei sistemului public de pensii, implementată cu începere de la 1 ianuarie curent.

Proeictele urmează a fi înaintate spre dezbatere și votare plenului Parlamentului.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

 

Back to all
Declarations
Discursul președintelui Parlamentului Andrian Candu la închiderea sesiunii de toamnă a Parlamentului
Discursul președintelui Parlamentului Andrian Candu la închiderea sesiunii de toamnă a Parlamentului
Agenda
Last legislative acts adopted
 
   The Moldovan Parliament’s website design was supported by the “Democracy Support Programme in Moldova" – an initiative financed by the European Union and implemented by the Council of Europe