Visiting and information
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Accreditation of journalists in Parliament

Parliamentary development in the Republic of Moldova
 
Relații cu cetățeanul
Latest news > Press releases
Press releases
Vicepreședintele Parlamentului Vladimir Vitiuc: Protecția datelor cu caracter personal – o chestiune transnațională, ce necesită o cooperare puternică și continuă

Chișinău, 5 decembrie 2017 - În cadrul conferinței de lansare a proiectului Twinning „Consolidarea Capacităților Centrului Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal”, Vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, Vladimir Vitiuc a adus mulțumiri pentru asistența Uniunii Europene, alocată prin intermediul proiectelor Twinning.

Potrivit Vicepreședintelui Parlamentului, activitățile desfășurate contribuie la îndeplinirea obiectivelor înscrise în Acordul de Asociere UE - Republica Moldova, prin asigurarea resurselor și a intervențiilor de consolidare a capacităților instituționale pentru instituțiile-cheie din Republica Moldova, necesare pentru a putea răspunde provocărilor legate de implementarea aquis-ului comunitar.

”Demararea proiectului Twinning „Consolidarea Capacităților Centrului Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal” sunt convins că vine într-un moment extrem de oportun, contribuind la implementarea agendei de reformă și va permite asigurarea unui nivel echivalent de protecție a datelor cu cel al Uniunii Europene. În vederea realizării acestui salt calitativ în domeniul protecției datelor, conlucrarea eficientă a autorităților publice și a societății civile ce vor fi implicate în proiectul Twinning este esențială”, a declarat vicespeakerul Vladimir Vitiuc, arătând deschidere pentru o cooperare puternică și continuă.

Pe parcursul ultimilor 10 ani, în Republica Moldova domeniul protecției datelor cu caracter personal a avut o evoluție dinamică și continuă.

Cabinetul Vicepreședintelui Parlamentului Vladimir Vitiuc 


Back to all
Declarations
Discursul președintelui Parlamentului Andrian Candu la închiderea sesiunii de toamnă a Parlamentului
Discursul președintelui Parlamentului Andrian Candu la închiderea sesiunii de toamnă a Parlamentului
Agenda
Last legislative acts adopted
 
   The Moldovan Parliament’s website design was supported by the “Democracy Support Programme in Moldova" – an initiative financed by the European Union and implemented by the Council of Europe