Visiting and information
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Accreditation of journalists in Parliament

Parliamentary development in the Republic of Moldova
 
Relații cu cetățeanul
Latest news > Press releases
Press releases
Mesaj de condoleanțe Casei Regale și întregului popor românesc
 
Chișinău, 5 decembrie 2017 - Președintele Parlamentului Andrian Candu a transmis, în numele său și al întregului Parlament, un mesaj de condoleanțe Casei Regale și poporului român în legătură cu trecerea în neființă a Majestății Sale Regele Mihai I. 
 
Potrivit lui Andrian Candu, Regele Mihai I a fost un om de stat prin excelență, o personalitate de talie internațională, care a demonstrat un curaj vizionar în cele mai dificile momente din istoria României. Regele Mihai I și Casa Regală a României au fost și rămân factorul de coeziune pentru întreg poporul român și un model de loialitate, curaj, demnitate și generozitate pentru toți românii, a mai spus președintele Parlamentului.
 
Majestatea Sa Regele Mihai I a încetat din viață astăzi, la ora 13.00, la reședința privată din Elveția. Trupul neînsuflețit al Regelui Mihai I va fi depus în Holul de Onoare al Castelului Peleș, iar apoi pentru două zile - în Sala Tronului, la Palatul Regal din Calea Victoriei. Slujba de înmormântare va avea loc la Catedrala Patriarhală. Înmormântarea va avea loc la Curtea de Argeș, în Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală.  

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova 

Back to all
Declarations
Discursul președintelui Parlamentului Andrian Candu la închiderea sesiunii de toamnă a Parlamentului
Discursul președintelui Parlamentului Andrian Candu la închiderea sesiunii de toamnă a Parlamentului
Agenda
Last legislative acts adopted
 
   The Moldovan Parliament’s website design was supported by the “Democracy Support Programme in Moldova" – an initiative financed by the European Union and implemented by the Council of Europe