Visiting and information
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Accreditation of journalists in Parliament

Parliamentary development in the Republic of Moldova
 
Relații cu cetățeanul
Latest news > Press releases
Press releases
Președintele Parlamentului cheamă oamenii să se implice

13.11.17 Președintele Parlamentului Andrian Candu în discuție cu profesorii și studenții Universității de Stat Alecu Russo din Bălți

Bălți, 13 noiembrie 2017 - ”Implicați-vă în promovarea lucrurilor de care vă pasă și investiți în formarea voastră profesională”, a chemat președintele Parlamentului Andrian Candu studenții și profesorii de la Universitatea de Stat Alecu Russo din mun. Bălți.

Andrian Candu a menționat că după doi ani de muncă intensă a fost pus capăt crizei și am ajuns la etapa dezvoltării. Potrivit lui, există mai multe proiecte importante pentru oameni care vor fi implementate în următoarea perioadă, dar pentru reușita acestora este nevoie de implicarea oamenilor în realizarea lor.

Tinerii s-au arătat interesați de măsurile întreprinse de autorități pentru ca oamenii să revină acasă. Andrian Candu le-a vorbit în context despre proiectul Prima Casă, atragerea investițiilor, dezvoltarea sectorului IT, facilități pentru lansarea și dezvoltarea afacerilor, care urmează să genereze locuri de muncă, iar în consecință creșterea nivelului de trai.

Proiectul Prima casă și facilitățile oferite de acesta a generat cele mai multe întrebări. Președintele Parlamentului a spus că proiectul urmează să fie aprobat până la finele anului, iar detaliile tehnice vor fi discutate inclusiv în cadrul unor dezbateri publice organizate de Legislativ. Potrivit lui, proiectul Prima casă va fi aplicat de la începutul anului viitor.

Președintele Parlamentului, împreună cu ministra Educației, Culturii și Cercetării Monica Babuc au vorbit despre reforma din educație, competitivitate și corelarea între cererea de pe piață și oferta educațională.

Președintele Parlamentului este însoțit la Bălți de vicepreședintele Legislativului Vladimir Vitiuc. Conform programului, conducerea Parlamentului va avea astăzi o întâlnire cu oamenii de afaceri din zona de Nord și vor discuta cu presa locală.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova


Back to all
Declarations
Discursul președintelui Parlamentului Andrian Candu la închiderea sesiunii de toamnă a Parlamentului
Discursul președintelui Parlamentului Andrian Candu la închiderea sesiunii de toamnă a Parlamentului
Agenda
Last legislative acts adopted
 
   The Moldovan Parliament’s website design was supported by the “Democracy Support Programme in Moldova" – an initiative financed by the European Union and implemented by the Council of Europe