Visiting and information
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Accreditation of journalists in Parliament

Parliamentary development in the Republic of Moldova
 
Relații cu cetățeanul
Latest news > Press releases
Press releases
Parlamentul a votat rectificarea Legii bugetului de stat pentru anul curent

 
Chișinău, 10 noiembrie 2017 – Deputații au votat astăzi, în  lectură finală, modificarea și completarea  Legii bugetului de stat pentru anul 2017.

Scopul modificărilor este ajustarea indicatorilor bugetari, reieșind din nivelul de executare a veniturilor bugetului de stat în primele opt luni ale anului curent și având la bază evoluția unor indicatori macroeconomici, precum și estimările anuale. 

Astfel, veniturile bugetului de stat pentru anul 2017 vor constitui 33766740,7 mii lei, cheltuielile au fost stabilite la nivel de 37796940,7 mii lei, iar deficitul va fi de 4030200,0 mii lei.  

Amendamentele și propunerile deputaților pentru lectura finală a documentului au fost examinate de către Guvern, iar cheltuielile susținute suplimentar vor fi acoperite din contul reducerii alocațiilor prevăzute pentru acțiuni cu caracter general. Totodată, în rezultatul modificărilor operate indicatorii generali ai bugetului de stat (venituri, cheltuieli, deficit) nu au fost modificați. 

Amintim că la 27 octombrie 2017  Parlamentul a aprobat, în prima lectură, rectificarea  Legii bugetului de stat pentru anul 2017.  

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova


Back to all
Declarations
Discursul președintelui Parlamentului Andrian Candu la închiderea sesiunii de toamnă a Parlamentului
Discursul președintelui Parlamentului Andrian Candu la închiderea sesiunii de toamnă a Parlamentului
Agenda
Last legislative acts adopted
 
   The Moldovan Parliament’s website design was supported by the “Democracy Support Programme in Moldova" – an initiative financed by the European Union and implemented by the Council of Europe