Visiting and information
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Accreditation of journalists in Parliament

Parliamentary development in the Republic of Moldova
 
Relații cu cetățeanul
Latest news > Press releases
Press releases
Ședința Grupului pentru îmbunătățirea legislației mass-media

10.11.17 Grupul de lucru pentru îmbunătățirea legislației mass-media

Chișinău, 10 noiembrie 2017 – Proiectul noului Cod al audiovizualului, după elaborare și prezentare de către grupul de lucru, va fi supus dezbaterilor publice și transmis pentru expertiză Comisiei de la Veneția. Anunțul a fost făcut în cadrul ședinței de astăzi a Grupului pentru îmbunătățirea legislației mass-media, prezidată de Speakerul Andrian Candu.

”Ne-am asumat angajamentul de a adopta documentele elaborate de Grupul pentru îmbunătățirea legislației mass-media”, a menționat Andrian Candu.

În cadrul şedinţei au fost discutate activitățile desfășurate de cele 8 subgrupuri tematice de lucru. Participanții la discuții au anunțat că proiectele de documente sunt în curs de definitivare, iar pentru anumite proiecte a fost solicitată extinderea termenului limită de realizare. 

Grupul de lucru pentru îmbunătățirea legislației mass-media constituie o platformă de comunicare și un mecanism de cooperare permanentă între Parlament și reprezentanții instituțiilor media, instituțiilor internaționale și ONG-urilor media. Grupul a fost creat în iunie 2017, la inițiativa Președintelui Parlamentului Andrian Candu, cu suportul Proiectului Comun al Uniunii Europene și Consiliului Europei ”Promovarea libertății și pluralismului mass-mediei în Republica Moldova”. Asistența tehnică este oferită membrilor Grupului de către Freedom House, Internews, Agenția Suedeză pentru Cooperare Internațională și Dezvoltare, Ambasada SUA în Republica Moldova.

 

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

 

Back to all
Declarations
Discursul președintelui Parlamentului Andrian Candu la închiderea sesiunii de toamnă a Parlamentului
Discursul președintelui Parlamentului Andrian Candu la închiderea sesiunii de toamnă a Parlamentului
Agenda
Last legislative acts adopted
 
   The Moldovan Parliament’s website design was supported by the “Democracy Support Programme in Moldova" – an initiative financed by the European Union and implemented by the Council of Europe