Visiting and information
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Accreditation of journalists in Parliament

Parliamentary development in the Republic of Moldova
 
Relații cu cetățeanul
Latest news > Press releases
Press releases
Președintele Parlamentului a depus flori în memoria victimelor atentatelor din 11 septembrie 2001

11.09.2017 Depunere flori în memoria atentatelor din 11 septembrie 2001 din SUA

Chișinău, 11 septembrie 2017 – În dimineața zilei de astăzi, la sediul Ambasadei SUA de la Chișinău, Președintele Parlamentului Andrian Candu a depus flori și a aprins o candelă în memoria victimelor atentatelor din 11 septembrie 2001 de la Word Trade Center din New York și Pentagon, Washington. 

Speakerul și-a exprimat solidaritatea cu poporul american și a menționat că după acest tragic eveniment a început lupta globală cu terorismul. ”Astăzi, la fel, ca în anul 2001 autoritățile Republicii Moldova sunt alături de Statele Unite ale Americii,  comemorează amintirea celor care au avut de suferit”.
 
La rândul său, Ambasadorul SUA în Republica Moldova James Pettit a apreciat gestul președintelui Parlamentului și a spus că este foarte important pentru țara sa că partenerii, precum Republica Moldova, susțin lupta împotriva extremismului.
 
În dimineața zilei de 11 septembrie 2001, 19 teroriști Al-Qaeda au deturnat patru avioane comerciale de pasageri. Teroriștii au preluat controlul avioanelor, prăbușind două dintre ele în Turnurile Gemene ale World Trade Center din New York, omorând toate persoanele de la bord și mulți alți oameni care lucrau în clădiri. Ambele clădiri s-au prăbușit în decurs de două ore. Al treilea avion s-a prăbușit în clădirea Pentagon din Arlington, Virginia, lângă Washington, D.C. Al patrulea - în zona rurală a statului Pennsylvania. Nu au existat supraviețuitori ai zborurilor, iar în urma atacurilor au decedat circa 3000 de persoane. 

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova


Back to all
Declarations
Discursul președintelui Parlamentului Andrian Candu la închiderea sesiunii de toamnă a Parlamentului
Discursul președintelui Parlamentului Andrian Candu la închiderea sesiunii de toamnă a Parlamentului
Agenda
Saturday, June 23, 2018
At the moment there are no records for the selected date
Last legislative acts adopted
 
   The Moldovan Parliament’s website design was supported by the “Democracy Support Programme in Moldova" – an initiative financed by the European Union and implemented by the Council of Europe