Visiting and information
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Accreditation of journalists in Parliament

Parliamentary development in the Republic of Moldova
 
Relații cu cetățeanul
Latest news > Press releases
Press releases
Eforturi consolidate de integrare europeană, pe filieră parlamentară
27.07.2017 Întrevederea delegației CCIE cu comisiile parlamentare 
 
Chișinău, 27 iulie 2017 – Comisia Comună pentru Integrare Europeană (CCIE) între Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul României este acea platformă interparlamentară care va intensifica  colaborarea bilaterală și asistența necesară Republicii Moldova în procesul său de integrare în familia europeană. Declarația a fost făcută de deputatul Bogdan-Ionel Rodeanu, copreşedinte al CCIE din partea Parlamentului României în cadrul întrevederii de astăzi cu membrii Comisiei protecție socială, sănătate și familie.
 
În context, Valentina Buliga, președinta Comisiei protecție socială, sănătate și familie a mulțumit pentru sprijinul constant primit din partea României în mai multe domenii și a subliniat importanța preluării experienței țării vecine în realizarea reformelor din domeniul social, inclusiv sănătate, protecție socială a populației, muncă etc.
 
La rândul său, Bogdan-Ionel Rodeanu a menționat că vizita la Chișinău a delegației Parlamentului României este una de pregătire pentru buna desfășurare în toamna acestui an a celei de-a VI-a reuniuni de la București a Comisiei Comune pentru Integrare Europeană. ”În aceste două zile am identificat mai multe subiecte comune, inclusiv din domeniul social, care urmează a fi discutate ulterior. Totodată, reiterăm că suntem  deschiși pentru a realiza proiecte de interes comun pe această platformă”, a spus oficialul.
 
Tot astăzi, delegația din România s-a întâlnit cu membrii Comisiei relații externe și integrare europeană. În discuții, președinta Comisiei, Violeta Ivanov și-a exprimat interesul, în numele comisiei pe care o conduce, în aprofundarea și dezvoltarea dialogului pe filieră parlamentară între Moldova și România. ”Apreciem susținerea României în implementarea agendei europene a țării noastre, prin schimbul de experiență, realizarea proiectelor de dezvoltare și asistența oferită”, a spus deputata.
 
Amintim că ieri delegația s-a întâlnit cu membrii Comisiei Comune pentru Integrare Europeană din partea Parlamentului Republicii Moldova și copreședintele CCIE, deputatul George Mocanu, precum și cu vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova Iurie Leancă.
 
Comisia Comună pentru Integrare Europeană între Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul României a fost constituită în scopul coordonării și implementării Protocolului de Colaborare și Parteneriat dintre Republica Moldova și România, semnat la București, în aprilie 2010. Până în prezent, au avut loc 5 Reuniuni CCIE, ultima s-a desfășurat la Chișinău, în perioada 21-22 iunie 2016. Cea de-a VI-a Reuniune a Comisiei Comune pentru Integrare Europeană  va avea loc în toamna acestui an, la București.
 
Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Back to all
Declarations
Discursul președintelui Parlamentului Andrian Candu la închiderea sesiunii de toamnă a Parlamentului
Discursul președintelui Parlamentului Andrian Candu la închiderea sesiunii de toamnă a Parlamentului
Agenda
Last legislative acts adopted
 
   The Moldovan Parliament’s website design was supported by the “Democracy Support Programme in Moldova" – an initiative financed by the European Union and implemented by the Council of Europe