Visiting and information
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Accreditation of journalists in Parliament

Parliamentary development in the Republic of Moldova
 
Relații cu cetățeanul
Latest news > Press releases
Press releases
Reforma spitalicească, discutată de Andrian Candu cu medicii din Ungheni

 
Ungheni, 11 iulie 2017 – Reforma spitalicească a fost discutată de Președintele Parlamentului Andrian Candu cu medicii din raionul Ungheni. La discuții au participat cadrele medicale de la Spitalul raional, Policlinica de la Ungheni, precum și șefii centrelor medicilor de familie din localitățile raionului.

”Reforma spitalicească nu înseamnă reduceri de personal, vorbim despre regionalizări și optimizări. Se face cu scopul ca pacientul să se simtă îngrijit și în siguranță, ca instituțiile medicale să fie mai eficiente, să fie dotate cu echipamentul și medicamentele necesare, iar cadrele medicale să aibă salarii competitive”, a menționat Andrian Candu.

Cadrele medicale au sesizat mai multe probleme existente în domeniul medical la nivel local, legate în special de finanțarea insuficientă a instituțiilor medicale și salariile mici ale cadrelor medicale. La rândul său, Președinta Consiliului raional Ungheni, Ludmila Guzun a anunțat despre intenția autoritățile de a aplica pentru proiecte transfrontaliere pentru modernizarea Spitalului raional.

Președintele Parlamentului Andrian Candu a efectuat, astăzi, o vizită de lucru în raionul Ungheni. Speakerul a discutat cu autoritățile raionului, mediul de afaceri și cadrele medicale despre problemele care există la nivel local și măsurile pe care trebuie să le întreprindă autoritățile pentru a fi rezolvate.
 

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Back to all
Declarations
Discursul președintelui Parlamentului Andrian Candu la închiderea sesiunii de toamnă a Parlamentului
Discursul președintelui Parlamentului Andrian Candu la închiderea sesiunii de toamnă a Parlamentului
Agenda
Sunday, May 27, 2018
At the moment there are no records for the selected date
Last legislative acts adopted
 
   The Moldovan Parliament’s website design was supported by the “Democracy Support Programme in Moldova" – an initiative financed by the European Union and implemented by the Council of Europe