Visiting and information
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Accreditation of journalists in Parliament

Parliamentary development in the Republic of Moldova
 
Relații cu cetățeanul
Latest news > Press releases
Press releases
Parlamentul Republicii Moldova va implementa un proiect twinning împreună cu Legislativele Cehiei, Ungariei și Slovaciei
 
19.05.17 Prezentarea Proiectului Twinning ”Consolidarea capacității Parlamentului Republicii Moldova în procesul de  ajustare la normele UE”
 
Chișinău, 19 mai 2017 – Capacitățile instituționale și de procedură ale Parlamentului Republicii Moldova în armonizarea legislației la standardele Uniunii Europene vor fi consolidate în următoarea perioadă. Procesul va avea loc în cadrul Proiectului twinning ”Consolidarea capacității Parlamentului Republicii Moldova în procesul de ajustare la normele UE”, aprobat recent de Comisia Europeană.

Seria de acțiuni preparatorii către lansarea proiectului din 25 august curent au fost astăzi discutate în cadrul unei ședințe, prezidate de Secretarul general adjunct al Legislativului, Igor Klipii cu managerul de proiect din cadrul Delegației UE în Republica Moldova, Jordi Rodriguez Ruiz.

În discuție, Igor Klipii a menționat că Legislativul Republicii Moldova alături de Parlamentele Cehiei, Ungariei și Slovaciei, timp de doi ani, vor implementa acțiunile proiectului. Acestea presupun analiza experienței, structurii și procedurii celor trei parteneri în armonizarea legislației, preluarea bunelor practici, studii de caz etc. Un capitol separat va fi axat pe interacțiunea instituțională a Parlamentului cu celelalte autorități.

La rândul său, Jordi Rodriguez Ruiz a declarat că, la prima etapă vor fi propuse mai multe acțiuni care urmează a fi coordonate pentru realizare în comun.

Proiectul Twinning ”Consolidarea capacității Parlamentului Republicii Moldova în procesul de ajustare la normele UE” va fi discutat astăzi și în cadrul ședinței de lucru a staff-ului Consiliului pentru integrare europeană.
 
La întrevedere au mai participat directorul Institutului parlamentar din Republica Cehă, Štĕpán Pecháček și Înaltul Consilier UE, Olev Aarma, precum și funcționari ai Parlamentului Republicii Moldova.
 
Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Back to all
Declarations
Discursul președintelui Parlamentului Andrian Candu la închiderea sesiunii de toamnă a Parlamentului
Discursul președintelui Parlamentului Andrian Candu la închiderea sesiunii de toamnă a Parlamentului
Agenda
Last legislative acts adopted
 
   The Moldovan Parliament’s website design was supported by the “Democracy Support Programme in Moldova" – an initiative financed by the European Union and implemented by the Council of Europe