Visiting and information
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Accreditation of journalists in Parliament

Parliamentary development in the Republic of Moldova
 
Relații cu cetățeanul
Latest news > Press releases
Press releases
Președintele Parlamentului Andrian Candu a avut o întrevedere cu vicemareșalul Seimului din Republica Polonă
Chișinău, 18 mai 2017 - Președintele Parlamentului Andrian Candu a avut o întrevedere cu vicemareșalul Seimului din Republica Polonă, Ryszard Terlecki, în marja summitului speakerilor din Parlamentele din Europa Centrală și de Est.

Summit of speakers of central &eastern european parliaments

Cei doi oficiali au convenit să organizeze în iulie o reuniune a Adunării Parlamentare Republica Moldova - Republica Polonia cu ocazia celor 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între Republica Moldova și Polonia. Amintim că Adunarea Parlamentară Republica Moldova - Polonia a fost creată în 2011. Copreședinte din partea Parlamentului Republicii Moldova este deputatul Nae- Simion Pleșca.
 
Tot astăzi, președintele Parlamentului a vorbit la summit despre securitatea regională și provocările cu care se confruntă la această oră țările din Europa Centrală și de Est. De asemenea, sunt preconizate întâlniri cu mareșalii Seimului și Senatului Poloniei.

Summitul din captiala poloneză are drept scop dezbaterea viitorului continentului și regiunii, cooperarea și dialogul pentru viitoarele generații, potrivit organizatorilor. Discuțiile vor include securitatea din regiune în fața provocărilor curente, cooperarea pentru dezvoltarea axei Nord-Sud de infrastructură, rolul parlamentelor naționale în politica internațională. Întrunirea este o oportunitate pentru discutarea valorilor, inclusiv din perspectiva suveranității și respectului pentru tradiții și istorie.

La summit participă președinți și vicepreședinți din Parlamentele Albaniei, Azerbaidjanului, Bosniei și Herzegovina, Bulgariei, Croației, Muntenegru, Georgiei, Lituaniei, Letoniei, României, Serbiei, Slovaciei, Ucrainei și Ungariei. De asemenea, vor fi reprezentanți ai parlamentelor din Armenia, Austria, Belarus, Cehia, Estonia, Grecia, Macedonia și Turcia.
 
Președintele Parlamentului participă, în perioada 17-18 mai curent, la summitului speakerilor din Parlamentele din Europa Centrală și de Est, organizat în Polonia.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Back to all
Declarations
Discursul președintelui Parlamentului Andrian Candu la închiderea sesiunii de toamnă a Parlamentului
Discursul președintelui Parlamentului Andrian Candu la închiderea sesiunii de toamnă a Parlamentului
Agenda
Monday, February 19, 2018
At the moment there are no records for the selected date
Last legislative acts adopted
 
   The Moldovan Parliament’s website design was supported by the “Democracy Support Programme in Moldova" – an initiative financed by the European Union and implemented by the Council of Europe