Visiting and information
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Accreditation of journalists in Parliament

Parliamentary development in the Republic of Moldova
 
Relații cu cetățeanul
Latest news > Press releases
Press releases
Președintele Parlamentului participă la summitul speakerilor din Europa Centrală și de Est
Chișinău, 16 mai, 2017 - Președintele Parlamentului Andrian Candu participă, în perioada 17-18 mai curent, la summitul speakerilor din Parlamentele din Europa Centrală și de Est. 
 
La lucrările summitului Andrian Candu va avea o alocuțiune la panelul despre securitatea din regiune. 
 
În marja summitului, președintele Parlamentului are planificată o întrevedere cu Andrzej Duda, președintele Poloniei și cu Ryszard Terlecki, vicemareșalul Seimului. De asemenea, sunt preconizate întâlniri cu mareșalii Seimului și Senatului Poloniei. 
 
Summitul din captiala poloneză are drept scop dezbaterea viitorului continentului și regiunii, cooperarea și dialogul pentru viitoarele generații, potrivit organizatorilor. Discuțiile vor include securitatea din regiune în fața provocărilor curente, cooperarea pentru dezvoltarea axei Nord-Sud de infrastructură, rolul parlamentelor naționale în politica internațională. Întrunirea este o oportunitate pentru discutarea valorilor, inclusiv din perspectiva suveranității și respectului pentru tradiții și istorie.  
 
La summit participă președinți și vicepreședinți din Parlamentele Albaniei, Axervaijanului, Bosniei și Herzegovina, Bulgaria, Croația, Muntenegru, Georgia, Lituania, Letonia, România, Serbia, Slovacia, ucraina și Ungaria. De asemenea, vor fi reprezentanți ai parlamentelor din Armenia, Austria, Belarus, Cehia, Estonia, Grecia, Macedonia și Turcia. 
 
Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova
 

Back to all
Declarations
Discursul președintelui Parlamentului Andrian Candu la închiderea sesiunii de toamnă a Parlamentului
Discursul președintelui Parlamentului Andrian Candu la închiderea sesiunii de toamnă a Parlamentului
Agenda
Last legislative acts adopted
 
   The Moldovan Parliament’s website design was supported by the “Democracy Support Programme in Moldova" – an initiative financed by the European Union and implemented by the Council of Europe