Visiting and information
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Accreditation of journalists in Parliament

Parliamentary development in the Republic of Moldova
 
Relații cu cetățeanul
Latest news > Press releases
Press releases
Legislația cu privire la conservarea păsărilor sălbatice ar putea fi racordată la standardele europene
 
Chișinău, 16 mai 2017 – Legislația națională în domeniul regnului animal va fi armonizată la cea europeană la capitolul conservarea păsărilor sălbatice. Comisia administrație publică, dezvoltare regională, mediu și schimbări climatice a aprobat, în ședința de astăzi, un proiect de modificare, în I lectură.
 
Potrivit proiectului, au fost incluse noi prevederi cu acțiuni de protecție și conservare a păsărilor migratoare, a zonelor de înmulțire, precum și a punctelor de popas de-a lungul rutelor de migrare. De asemenea, sunt stabilite ariile speciale de protecție avifaunistică și a zonelor de protecție speciale, măsuri de prevenire a poluării și deteriorării habitatelor păsărilor sălbatice. La fel,  este interzisă vânarea speciilor de păsări migratoare în perioada de reproducere sau pe parcursul rutei de întoarcere spre zonele de cuibărit. Lista speciilor de păsări migratoare întâlnite pe teritoriul Republicii Moldova a fost completată.
 
În aceeași ședință, deputații au decis crearea unui grup de lucru pentru consultare, elaborare și coordonare a modificărilor necesare în legislația cu privire la fondul cinegetic, regnul animal și protecția vânatului. Din grup vor face parte atât deputați, cât și reprezentanți ai autorităților publice din domeniu, ai mediului academic și societății civile care timp de o lună vor analiza situația în domeniu și vor prezenta recomandări necesare pentru legislația națională.
 
Un alt proiect discutat de deputați presupune încheierea contractelor individuale de către operatorul de alimentare cu apă și de canalizare, cu fiecare consumator în parte. În prezent, acestea se întocmesc cu toți proprietarii apartamentelor din bloc.
 
Toate proiectele urmează a fi dezbătute și votate de plenul Parlamentului.
 
Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Back to all
Declarations
Discursul președintelui Parlamentului Andrian Candu la închiderea sesiunii de toamnă a Parlamentului
Discursul președintelui Parlamentului Andrian Candu la închiderea sesiunii de toamnă a Parlamentului
Agenda
Friday, April 27, 2018
At the moment there are no records for the selected date
Last legislative acts adopted
 
   The Moldovan Parliament’s website design was supported by the “Democracy Support Programme in Moldova" – an initiative financed by the European Union and implemented by the Council of Europe