Visiting and information
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Accreditation of journalists in Parliament

Parliamentary development in the Republic of Moldova
 
Relații cu cetățeanul
Latest news > Press releases
Press releases
Atmosferă pascală la Parlament: premiera unui film despre credință și organizarea unui Târg caritabil

13.04.2017 Evenimente cu tematică pascală la Parlament 

Chișinău, 13 aprilie 2017 – În preajma Sfintelor sărbători de Paști, la Parlament a fost proiectat  filmul regizorului Mihai Țărnă, ”Reziliența”,  despre puterea credinței în istoria noastră. 

La eveniment au fost prezenți membri ai Guvernului, deputați, precum și Nicu Țărnă, producătorul peliculei, și protagonistul scurtmetrajului, preotul paroh al Bisericii de Lemn, Sergiu Curnic. 

”În preajma sărbătorilor de Paști, ne gândim mai mult la credință, toleranță, bunătate, iar acest film este o emoție pe care merită să o trăim indiferent de confesiune, vârstă sau apartenență politică”, a menționat Președintele Parlamentului Andrian Candu. 

”Anul acesta se împlinesc 100 de ani de la pornirea prigoanei împotriva credinței, bisericii și slujitorilor ei, filmul arată durerea prin care a trecut poporul nostru.  Trebuie să păstrăm și să transmitem credința generațiilor următoare pentru ca în Republica Moldova să fie pace și înțelegere”, a declarat preotul Sergiu Curnic. 

”Este o onoare pentru noi să fim prezenți în cel mai important for al țării. Am încercat să realizăm un film despre noi, despre curajul și lupta noastră de secole, un film cu o puternică încărcătură emoțională. Este o co-producție moldo-franceză, dar în proporție de 95% echipa este din Moldova”, a declarat producătorul filmului, Nicu Țărnă. Filmul urmează să fie proiectat în Senatul Franței în următoarele săptămâni. 

Tot astăzi, Parlamentul a organizat tradiționalul Târg caritabil de Paști. Deputații, angajații Secretariatului Parlamentului, miniștrii au avut posibilitatea să cumpere lucruri confecționate de copiii din capitală. La târg au fost diverse obiecte de artizanat cu tematică pascală, picturi, goblenuri, icoane, confecționate de copiii și tinerii de la centrele comunitare și serviciile destinate persoanelor cu dizabilități. 

Târguri pascale sunt organizate, pe parcursul zilei, și în orașele Orhei, Edineț, Leova și Comrat, de către Oficiile teritoriale de informare ale Parlamentului. 

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

 

Back to all
Declarations
Discursul președintelui Parlamentului Andrian Candu la închiderea sesiunii de toamnă a Parlamentului
Discursul președintelui Parlamentului Andrian Candu la închiderea sesiunii de toamnă a Parlamentului
Agenda
Monday, May 21, 2018
At the moment there are no records for the selected date
Last legislative acts adopted
 
   The Moldovan Parliament’s website design was supported by the “Democracy Support Programme in Moldova" – an initiative financed by the European Union and implemented by the Council of Europe