Visiting and information
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Accreditation of journalists in Parliament

Parliamentary development in the Republic of Moldova
 
Relații cu cetățeanul
Latest news > Press releases
Press releases
Vicepreședintele Parlamentului Vladimir Vitiuc a discutat cu delegația din regiunea Astrahan despre dinamizarea cooperării cu Republica Moldova

Chișinău, 15 martie 2017 – Parlamentul Republicii Moldova a găzduit vizita de lucru a delegației din regiunea Astrahan, Federaţia Rusă, condusă de Viceguvernatorul și Președintele Executivului regiunii, Constantin Markelov. Oficialul a avut o întrevedere cu Vicepreședintele Parlamentului Vladimir Vitiuc, deputații din Grupul parlamentar de prietenie Republica Moldova – Federația Rusă, funcționari din cadrul Secretariatului Parlamentului. 

Vicepreședintele Parlamentului Vladimir Vitiuc a salutat vizita în Parlament a delegației din Astrahan și a menționat că Grupul parlamentar de prietenie cu Federația Rusă este unul din cele mai numeroase din cadrul Parlamentului Republicii Moldova.

”Programul intens al vizitei denotă faptul că dinamizarea contactelor bilaterale este extrem de importantă pentru cele două țări și popoarele acestora, fiind punctul forte de  dezvoltare a relațiilor mutuale”, a declarat Vladimir Vitiuc. 

În cadrul discuțiilor, Vicepreședintele a menționat interesul deputaților de a conlucra activ nu doar în cadrul Asambleei interparlamentare a statelor CSI, dar și pentru extinderea cooperării comercial-economice cu Federația Rusă, care rămâne un partener de interes major pentru țara noastră. 

În context, oficialii au discutat despre potențialul de colaborare, care urmează să fie valorificat și transpus în proiecte concrete. Printre domeniile de interes deosebit au fost enumerate sectorul agricol, industrial, colaborarea în cadrul zonelor economice libere, turismul etc. 

La rândul său, Viceguvernatorul și Președintele Executivului regiunii Astrahan, Constantin Markelov a exprimat deschidere pentru dezvoltarea cooperării dintre regiunea pe care o conduce și Republica Moldova. În acest sens, oficialul rus a menționat oportunitatea semnării unui Acord de colaborare între părți. 

Cabinetul Vicepreședintelui Parlamentului Vladimir Vitiuc 

 

Back to all
Declarations
Discursul președintelui Parlamentului Andrian Candu la închiderea sesiunii de toamnă a Parlamentului
Discursul președintelui Parlamentului Andrian Candu la închiderea sesiunii de toamnă a Parlamentului
Agenda
Last legislative acts adopted
 
   The Moldovan Parliament’s website design was supported by the “Democracy Support Programme in Moldova" – an initiative financed by the European Union and implemented by the Council of Europe