Visiting and information
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Newsletter of the Parliament of the Republic of Moldova
Accreditation of journalists in Parliament

Parliamentary development in the Republic of Moldova
 
Relații cu cetățeanul
Latest news > Press releases
Press releases
Inițiativa legislativă privind alimentaţia copiilor în instituţiile preşcolare și școlare examinată în Comisiile permanente parlamentare


Chișinău, 15 martie 2017
– Asistenții medicali care activează în instituțiile preșcolare și de învățământ din țară ar putea trece în subordinea Centrelor Medicilor de Familie. Deputații din Comisia specială pentru eficientizarea cadrului legislativ privind alimentaţia copiilor în instituţiile preşcolare şi de învăţământ au înregistrat o inițiativă legislativă pentru a garanta un control mai eficient al recepționării produselor alimentare de la agenții economici.

Proiectul a fost aprobat, astăzi, în unanimitate în cadrul Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, Comisiei drepturile omului și relații interetnice și Comisiei agricultură și industria alimentară.

Potrivit modificărilor, cheltuielile pentru angajarea personalului vor fi acoperite din fondul asigurărilor obligatorii de asistenţă medicală. În prezent serviciile de sănătate a copiilor şi control al calităţii produselor alimentare se acordă de către asistentul medical care face parte din personalul nedidactic al instituţiei de învăţământ şi se subordonează directorului. Potrivit autorilor, astfel managerul instituției poate influenţa decizia asistentului medical privind calitatea produselor alimentare în procesul de recepţionare de către comisia de triere din care face parte şi asistentul medical.

În cadrul aceleeași ședințe, deputații din cele trei Comisii parlamentare au avizat mai multe proiecte care urmează a fi dezbătute și adoptate de plenul Legislativului.
 
 

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Back to all
Declarations
Discursul președintelui Parlamentului Andrian Candu la închiderea sesiunii de toamnă a Parlamentului
Discursul președintelui Parlamentului Andrian Candu la închiderea sesiunii de toamnă a Parlamentului
Agenda
Last legislative acts adopted
 
   The Moldovan Parliament’s website design was supported by the “Democracy Support Programme in Moldova" – an initiative financed by the European Union and implemented by the Council of Europe